Ελλάδα

Σήκωσε το 40ο πρωτάθλημα για τον Παύλο ο Παναθηναϊκός!

Ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του επικρατώντας 82-66 του Λαυρίου στο Game 4 των τελικών.

«Βασιλιάς» στον θρόνο του ο Παναθηναϊκός! Από το βράδυ της Πέμπτης, οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν το πέμπτο διαδοχικό και συνολικά το 40ο πρωτάθλημα της ιστορία τους, επικρατώντας 82-66 του Λαυρίου στο κλειστό της Λαυρεωτικής στο Game 4 (3-1) της σειράς των τελικών της Stoiximan Basket League.

Ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την απώλεια του εμβληματικού προέδρου του συλλόγου, Παύλου Γιαννακόπουλου, το «τριφύλλι» παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα και χάρη στην απόλυτη κυριαρχία του κάτω από τα δύο καλάθια σε πόντους και ριμπάουντ (26-49 τα ριμπάουντ) έφτασε στην πολυπόθητη τρίτη νίκη που του χάρισε το νταμπλ, μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Προμηθέα πριν από έναν μήνα.

Για την ομάδα του Όντεντ Κάτας, η οποία βρήκε 50 πόντους από το «ζωγραφιστό», απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν οι Παπαπέτρου (24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Μήτογλου (23 πόντους, 10/15 εντός πεδιάς, 12 ριμπάουντ), ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Παπαγιάννης (14 πόντους, 6 ριμπάουντ).

Για το Λαύριο, το οποίο πάλεψε όσο μπορούσε να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς ξεχώρισαν οι Ντιαλό (17 πόντους) και Κάρτερ (14 πόντους).

Το ματς

Εξαιρετικό το ξεκίνημα του αγώνα με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ ορεξάτες, βγάζοντας ενέργεια και ένταση στο παρκέ. Ειδικά το Λαύριο το οποίο προηγήθηκε 10-6 στο 3', έχοντας μάλιστα δύο κλεψίματα σε αυτά τα πρώτα λεπτά.

Κάπου εκεί όμως, ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, έκλεψε μπάλες με τον Σαντ-Ρος, κυριαρχώντας παράλληλα κατά κράτος στο «ζωγραφιστό» τόσο στον τομέα των ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα. Ενδεικτικό είναι πως ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 10/13 δίποντα.

Οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 15-2 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 (12-21) στο 7'. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με τρία διαδοχικά τρίποντα των Κόζι και Κάρτερ ξεκόλλησαν στο σκορ και μείωσαν στους πέντε (21-26) στο 9', με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται 22-28.

Διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύονται αρκετά άστοχες, με τον ρυθμό κατ' επέκταση να πέφτει αισθητά. Με... όπλο όμως και πάλι την εξαιρετική του άμυνα, αλλά και τους Παπαπέτρου και Μήτογλου να κάνουν «θραύση» από κοντά, το «τριφύλλι» έτρεξε ένα σερί 9-0, εκτοξεύοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (22-37 στο 15'). Το Λαύριο χρειάστηκε να περιμένει 5.5 λεπτά για πετύχει τον πρώτο του πόντο στην περίοδο, με τη βολή του Ντέιβις.

Ο Μήτογλου συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τις δύο μπασκέτες προσθέτοντας ακόμα τέσσερις πόντους (26-41 στο 18'), αφού κανείς παίκτης του Λαυρίου δεν μπορούσε να τον σταματήσει ψηλά. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρήκε και αυτή με τη σειρά της τέσσερις πόντους στο τελευταίο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +10 (31-41).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως άρχισε το ματς, με γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν καλάθια. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας συνέχισε να βρίσκει εύκολους πόντους από κοντά, με το Λαύριο να ξεκινάει... ζεστό με τρία διαδοχικά τρίποντα των Ντιαλό και Γερομιχαλού για το 40-51 στο 24'.

Μήτογλου και Παπαπέτρου όμως βρισκόντουσαν στη ζώνη του... λυκόφωτος, και με επτά και πέντε πόντους αντίστοιχα στα υπόλοιπα έξι λεπτά της περιόδου, διατηρούσαν με χαρακτηριστική άνεση μια διψήφια διαφορά για τον Παναθηναϊκό, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +13 για τους φιλοξενούμενους (52-65).

Το Λαύριο μπήκε στην τέταρτη περίοδο με στόχο να παίξει το τελευταίο του χαρτί, με τον Χρήστο Σερέλη να επιλέγει ένα πιο κοντό και ευέλικτο σχήμα. Παρ' όλα αυτά, τα πολλά τρίποντα που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο, μη μπορώντας να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους έντεκα.

Αντιθέτως, το «τριφύλλι» βρήκε εύκολα καλάθια με τους Χεζόνια (αποβλήθηκε με τρεις τεχνικές ποινές), Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και το +18 (64-82 στο 37'), με τη λήξη της αναμέτρησης να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με 82-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 31-41, 52-65, 66-82

Λαύριο-Παναθηναϊκός: 66-82

Λαύριο-Παναθηναϊκός: 66-82

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x