Ελλάδα

Λαύριο-Παναθηναϊκός: Ψάχνουν ένα εύκολο απόγευμα οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Λαύριο (19:15, EΡΤ3) από την ομώνυμη ομάδα, θέλοντας ένα εύκολο απόγευμα για τη 13 αγωνιστική της Basket League.

Μία ακόμα αρνητική εβδομάδα ήταν η περασμένη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» παρόλο που ήταν μέσα στο ματς ηττήθηκαν με σκορ 74-64 από τη Βίρτους Μπολόνια, παίρνοντας άλλο ένα κακό αποτέλεσμα που τους απομακρύνει από την οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Πλέον, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στρέφεται στο επόμενο ματς για την Basket League, αυτό απέναντι στο Λαύριο (19:15, ΕΡΤ3). Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο φαβορί και ψάχνει σίγουρα μια γεμάτη εμφάνιση στη Λαυρεωτική, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το επόμενο ματς Ευρωλίγκας με τη Ζαλγκίρις (26/1).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη φιγουράρει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και στο 2-10, επομένως ψάχνει οπωδήποτε νίκες για να απομακρυνθεί από την Καρδίτσα, που είναι ουραγός. Ωστόσο, άπαντες στο Λαύριο γνωρίζουν πως το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολο, επομένως σίγουρα δεν θα έχουν πίεση για το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Παναθηναϊκός πιθανότατα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νέιτ Γουόλτερς. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ενοχλήσεις στο ματς με τη Βίρτους και η τελική διάγνωση ήταν μυϊκός σπασμός, κάτι που σημαίνει πως το μόνο που χρειάζεται είναι ξεκούραση για να είναι έτοιμος για τα επόμενα ματς στην Ευρωλίγκα. Η απουσία του Γουόλτερς αφήνει μία θέση ξένου κενή, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να επιστρατευτεί μετά από καιρό για την Basket League ο Μάριους Γκριγκόνις.

Η προϊστορία:

Οι «πράσινοι» μετρούν 17 νίκες σε 19 ματς απέναντι στο Λαύριο, που σημείωσε και τις δύο επιτυχίες του στη σεζόν 2020-21 όταν και έφτασε στους τελικούς των πλέι οφ. Είχε επικρατήσει με 92-82 για την κανονική περίοδο (Άλφα Ντιαλό 21π, 7ρ, 3κλ, Γκλεν Κόζι 18π, 6/9τρ, Βασίλης Μουράτος 17π, 6ασ. - Ιωάννης Παπαπέτρου 19π, 6ρ, Νεμάνια Νέντοβιτς 19) και με 94-89 στην παράταση, στον 2ο τελικό (Τάισον Κάρτερ 20π, 4/7δ, 4/8τρ, 4ρ, 6ασ, Βασίλης Μουράτος 19 – Μάριο Χεζόνια και Τι Τζέι Μπρέι 18, Ντίνος Μήτογλου 12π, 15ρ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x