Ελλάδα

Ξέρανε και τον ΠΑΟΚ και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις το Λαύριο!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, φτάνοντας ακόμα και στο +20, το Λαύριο επικράτησε άνετα 86-76 του ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ένα Λαύριο φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα φέτος!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας πολυφωνία και πλουραλισμό στην επίθεση με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (!), η ομάδα του Κώστα Μέξα επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 86-76 του ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν - έστω και προσωρινά - στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-1, αφήνοντας τον «δικέφαλο του βορρά» στην 7η θέση με 2-2. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Καββαδάς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Καστανέδα (14π.) και Χέλεμς (12π.). Για τον ΠΑΟΚ, «στράφι» πήγε η εξαιρετική εμφάνιση των Μπελιάουσκας και Χάρισον με 23 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα (9-9). Στη συνέχεια, το Λαύριο πάτησε το πόδι στο... γκάζι και με οκτώ μαζεμένους πόντους του Χέλεμς, ξέφυγε με +7 για το 19-12 στο 6'. Με ένα σερί 6-0, κυρίως από την γραμμή των βολών, ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά στον πόντο (19-18), προτού έρθει ο Ζάρας στο τελευταίο λεπτό και με πέντε προσωπικούς πόντους κάνει το 26-21 του πρώτου δεκαλέπτου.



Με... σύμμαχο την πολύ καλή της άμυνα, αλλά και τα τρία τρίποντα δια χειρός Καστανέδα και Ζάρα, η ομάδα της λαυρεωτικής εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (37-25) στο 14'. Μάλιστα, λίγο αργότερα, από κάρφωμα του Γκρόμοβς και λέι απ του Καστανέδα, οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα και στο +16 (41-25 στο 16'), με τον «δικέφαλο του βορρά» να αδυνατεί να αντιδράσει, χάνοντας πολλά σουτ και υποπίπτοντας σε λάθη. Καββαδάς και Θόρτον διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 52-35.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα συνέχισε από εκεί που το άφησε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Καββαδά να μην έχει αντίπαλο στο «ζωγραφιστό» και να πετυχαίνει δύο σερί σουτ, το Λαύριο έφτασε στο +20 για το 59-39 στο 23'! Κάπου εκεί, οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν, και με τους Φρίντρικσον και Μπελιάουσκας σε πρώτο πλάνο, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, «ροκανίζοντας» τη διαφορά μέχρι και τους 10 (65-55) στο 28', προτού το Λαύριο ανεβάσει εκ νέου τη διαφορά, κλείνοντας την περίοδο στο +14 και το 71-57.

Στην τελευταία περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού ο ΠΑΟΚ παρά την προσπάθειά του και τα καλάθια των Χάρισον, Τσιακμά και Μπελιάουσκας, δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο από τους 6 (82-76) στο 39', με το Λαύριο να διαμορφώνει το τελικό σκορ από την γραμμή των βολών (86-76).



Τα δεκάλεπτα: 26-21, 52-35, 71-57, 86-76.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x