Ελλάδα

Λοτζέσκι και Ντένμον… βομβάρδισαν τον ΠΑΟΚ!

Πήραν το… όπλο τους και καθάρισαν τον ΠΑΟΚ! Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού… βομβάρδισαν τον δικέφαλο με συνεχόμενα τρίποντα και οδήγησαν το τριφύλλι στο 89-74.

«Αγρίεψαν» και καθάρισαν τη μπουγάδα για χάρη του Παναθηναϊκού οι Λοτζέσκι και Ντένμον.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι δύο παίκτες του τριφυλλιού «τρελάθηκαν» στην τρίτη περίοδο και πετυχαίνοντας πέντε τρίποντα σε αυτό το διάστημα, οδήγησαν την ομάδα τους σε… άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 89-74.

Το επιμέρους σκορ στο 3ο δεκάλεπτο ήταν 29-11 υπέρ των πρασίνων, που είχαν συνολικά επτά τρίποντα και μετέτρεψαν το εύθραυστο 43-39 του ημιχρόνου σε 72-50!

Πρώτος σκόρερ του Εξάστερου ο Ντένμον με 17 πόντους (5/8 τρίποντα), 14 είχε ο Λοτζέσκι (3/4 τρίποντα), «σβηστό» double-double από τον Καλάθη με 11 πόντους και 12 ασίστ, διψήφιος και ο Βουγιούκας (11π.) που «γέμισε» τη ρακέτα εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ψηλούς. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Πασκουάλ σε όλη την 12άδα. «Παραφωνία» η άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ του πρώτου μέρους, «μπλοκαρισμένος» έδειξε ξανά ο Όγκαστ, «μπουμπούνησε» δύο σερί τρίποντα ο Μήτογλου, ξανά άστοχος με 1/6 σουτ ο Σίνγκλετον.

Από πλευράς Θεσσαλονικέων, 22 πόντους σημείωσε ο Ντίλαρντ (7/16 σουτ), 15 ο Κατσίβελης και από 11 οι Κρουμπάλι (11ρ.)-Τζόουνς.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-39, 72-50, 89-74

inner
inner

Το ματς

«Μουδιασμένες» μπήκαν στο ματς οι δύο ομάδες με λάθη, αστοχία και βιαστικές επιλογές. Μετά το πρώτο τρίλεπτο, άρχισαν να… λύνονται, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα, 12-4, χάρη στο κρεσέντο του Λοτζέσκι. Ο Ντένμον πήγε νωρίς στον πάγκο με δύο φάουλ, ο Πασκουάλ άλλαζε πρόσωπα, αλλά δεν μπορούσε να βρει «σταθερά» στην επίθεση, οι πράσινοι έχαναν πολλά ριμπάουντ και ο «μυαλωμένος» ΠΑΟΚ με αιχμή του δόρατος τον Ντίλαρντ, μείωσε σε 14-13! Η εικόνα του ματς δεν άλλαζε, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει ρυθμό σε καμία από τις δύο άκρες και τον δικέφαλο του βορρά να γράφει το 19-19 της πρώτης περιόδου, εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του από την περιφέρεια.

Όσο οι πράσινοι δεν έβρισκαν τα… πατήματά τους, τόσο έδιναν δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πιστέψει» στο θαύμα, ο οποίος, μάλιστα, προηγήθηκε με 25-26, έχοντας τους Κρουμπάλι και Κατσίβελη σε καλή μέρα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου παιχνίδι στο ζωγραφιστό, με τον Καλάθη να προσπαθεί να δημιουργήσει συνεχώς ρήγματα, από τα οποία προήλθε και ένα προσωρινό ξέσπασμα των γηπεδούχων, με το τρίποντο του Γκάμπριελ να διαμορφώνει το 31-26. Η είσοδος του Βουγιούκα στο παρκέ προκάλεσε ζημιά στον δικέφαλο... από μέσα και ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά να αποσπαστεί με οκτώ πόντους, 42-34. Ωστόσο, ο εξαιρετικός Κατσιβέλης πιστοποίησε την πολύ καλή εμφάνισή του και με ένα προσωπικό 5-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, διαμόρφωσε το 43-39 του ημιχρόνου, το οποίο διατηρούσε την αγωνία… στο κόκκινο.

inner

Αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν ένα ξέσπασμα για να… εξαφανιστεί και να καθαρίσει τη μπουγάδα. Αυτό, δηλαδή, που συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Λοτζέσκι και Ντέμον να… πυροβολούν το καλάθι του ανήμπορου να αντιδράσει ΠΑΟΚ και να βάζουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους. Οι δύο τους, λοιπόν, πέτυχαν από δύο τρίποντα, ο Βουγιούκας πρόσθεσε το… κάτι παραπάνω και στο άψε-σβήσε, ο Εξάστερος έφτασε στο 59-45! Με τη διαφορά να έχει ανοίξει για τα καλά, ο Πασκουάλ… άνοιξε και το ροτέισον ρίχνοντας στο ματς τον Μήτογλου, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τους δύο συμπαίκτες του και με δύο «βόμβες» από τα 6,75 διαμόρφωσε το 72-50 στο 30’, με το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο να είναι 29-11 και να αποτυπώνει πλήρως το τι συνέβαινε στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει από λύσεις και να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το νέο τρίποντο του Ντένμον έστειλε τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (75-52) και από ‘κει και πέρα, ουσιαστικά, δεν είχαμε παιχνίδι… Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φυσιολογικά χαλάρωσαν, ο Ντίλαρντ «ζεστάθηκε» και με συνεχόμενους πόντους κατάφερε να μειώσει για τον ΠΑΟΚ σε 81-69. Καλάθης και Αντετοκούνμπο έδωσαν εκ νέου λύσεις στο σκοράρισμα του τριφυλλιού με τη διαφορά να ανοίγει ξανά για το τελικό 89-74.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x