Ελλάδα

Πανηγύρισε επιβλητική νίκη επί της Καρδίτσας και συνεχίζει να ελπίζει για είσοδο στα playoffs το Μαρούσι

Το Μαρούσι επικράτησε με το επιβλητικό 91-70 της Καρδίτσας για τη δεύτερη αγωνιστική του έξτρα γύρου της Stoiximan Basket League, παραμένοντας στη διεκδίκηση της εισόδου στα Playoffs!

Πανηγύρισε επιβλητική εντός έδρας νίκη επί της Καρδίτσας και συνεχίζει να… ονειρεύεται playoffs το Μαρούσι!

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τη δεύτερη αγωνιστική του έξτρα γύρου της φετινής Stoiximan Basket League, καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσει με το επιβλητικό 91-70, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 8-16 και έχοντας πλέον μόλις μία νίκη λιγότερη από Λαύριο και ΠΑΟΚ.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ραντούλιτσα, Γιαννόπουλος και Τζούστον, οι οποίοι πέτυχαν από 17 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Μακ (13π, 7 ριμπ) και Μπουκάναν (12π).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το Μαρούσι να παίζει εξαιρετική άμυνα, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να βάλουν πόντο στα 3,5 πρώτα αγωνιστικά λεπτά και παίρνοντας προβάδισμα με 8-0. Μάλιστα, με πρωταγωνιστή τους τον Ραντούλιτσα οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά στο ματς διψήφιο προβάδισμα (14-4), πριν η Καρδίτσα μειώσει σε 16-10, μετά από κλέψιμο και κάρφωμα του Μπουτσάναν στον αιφνιδιασμό. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το Μαρούσι να προηγείται με 24-14, χάρη σε διαδοχικά τρίποντα από Ραντούλιτσα και Στασινό.



Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γιαννόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε την 300ή εμφάνισή του στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας, η διαφορά ανέβηκε στο +13 (29-16), ενώ ο Τζούστον με καλάθι και φάουλ έβαλε το Μαρούσι για πρώτη φορά στην βραδιά στο +16 (double score 32-16). Σε εκείνο το σημείο η Καρδίτσα βρήκε για πρώτη φορά ρυθμό επιθετικά, φτιάχνοντας σερί 12-4 και μειώνοντας σε 36-28, όμως ο Στασινός με νέο δικό του τρίποντο επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (41-31), πριν ο Ραντούλιτσα διαμορφώσει το 43-31 του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας τους 15 προσωπικούς πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν 0/7 τρίποντα.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Σάιμπερτ και με την Καρδίτσα να επιστρέφει από τα αποδυτήρια πιο συγκεντρωμένη από τους αντιπάλους της, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Το υπέρ της σερί έφτασε μέχρι το 12-4 και με τον Δίπλαρο να μειώνει σε 47-43 με εύστοχο τρίποντό του, ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έγινε ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη μικρή υπέρ τους διαφορά, μέχρι οι Μπρίσκο διαμορφώσει το 65-57 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του.



Με μπροστάρηδες στην επίθεσή της τους ΜακΚάλουμ και Μακ, η Καρδίτσα πλησίασε σε 67-62 και 69-64, όμως ο Γούνταρντ ξαναέδωσε «διαφορά ασφαλείας» στο Μαρούσι (74-66), πριν ο Τζούστον σκοράρει με εντυπωσιακό alley-oop για το 78-66. Η Καρδίτσα σε εκείνο το σημείο έδειξε ότι ξέμεινε από δυνάμεις, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στην άνετη νίκη με το τελικό 91-70.



Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-31, 65-57, 91-70
Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x