Ελλάδα

«Μάστιγα» τα ριμπάουντ για τον Παναθηναϊκό

Τα χαμένα ριμπάουντ εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα για τον φετινό Παναθηναϊκό με τελευταία απόδειξη το ντέρμπι στο ΣΕΦ. Το sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

Ένας από τους πολλούς, αλλά μάλλον ο βασικότερος λόγος της συντριβής του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό (88-63) ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον αγώνα με 19 επιθετικά ριμπάουντ, τη στιγμή που τα αμυντικά των «πράσινων» ήταν μόλις 20!

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο φινάλε του ντέρμπι να μετρούν 15 ολόκληρες κατοχές περισσότερες από τους αντιπάλους τους. Ειδικότερα, τα 9 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν στο πρώτο ημίχρονο οδήγησαν σε 14 πόντους από δεύτερη ευκαιρία, ενώ άλλους τόσους απέφεραν τα 10 επιθετικά ριμπάουντ του δευτέρου ημιχρόνου. Συνολικά ο Ολυμπιακός πήρε 28 πόντους από δεύτερες επιθέσεις, ενώ μόλις 5 πήρε το «τριφύλλι».

Κι ασφαλώς, χωρίς (εύκολο) ριμπάουντ ο αιφνιδιασμός ήταν σχεδόν αδύνατος για τον Παναθηναϊκό, που πήρε μόλις 4 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο έναντι 17 των αντιπάλων του, που είχαν 27 αμυντικά ριμπάουντ κι έχασαν μόλις 6.

Το ανησυχητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Πριν τα 19 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, είχαν προηγηθεί τα 18 της Ζαλγκίρις Κάουνας και τα 11 του ΠΑΟΚ στον προημιτελικό Κυπέλλου. Στα δυνατά φιλικά προετοιμασίας τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα. Η Μακάμπι πήρε 9 επιθετικά στο τουρνουά για τον Διαμαντίδη και 8 στο «Γκομέλσκι Καπ», στο ίδιο τουρνουά η Ούνιξ είχε 9, ενώ μόλις 4 είχε η ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x