Ελλάδα

Εκδικάστηκε η υπόθεση Μήτογλου-Μέσα σε 2-3 εβδομάδες η απόφαση

Ο Ντίνος Μήτογλου απολογήθηκε ενώπιον της FIBA για την υπόθεση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Μέσα σε 2-3 εβδομάδες η απόφαση για την ποινή του, με τους αιώνιους να... περιμένουν.

Μετά από αναμονή περίπου εννέα μηνών, ο Ντίνος Μήτογλου απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της FIBA για την υπόθεση χρήσης απαγορευμένης ουσίας.

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ παρουσίασε τις θέσεις του, έκανε σαφές πως δεν υπήρχε δόλος αλλά παραπλανήθηκε από επιστήμονα (που προσφάτως συνελήφθη) και πλέον αναμένει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες την ετυμηγορία για την ποινή του.

Δύσκολα θα του καταλογιστεί δόλος που θα συνεπάγεται την εξοντωτική ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών. Μια ποινή μεταξύ 1-2 ετών είναι το πιθανότερο σενάριο, με την πλευρά του αθλητή να διατηρεί δικαίωμα έφεσης ή και προσφυγής στο CAS σε τρίτο βαθμό.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο διεθνής άσος να τιμωρηθεί με ποινή ενός έτους, πράγμα που θα σημαίνει ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής (tο τεστ είχε γίνει στις 4 Μαρτίου, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό).

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μήτογλου, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η Αρμάνι Μιλάνο, με την οποία ο παίκτης δεσμεύεται ως και το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x