Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Εκπληκτικό το νέο ΣΕΦ από μακέτες που έχω δει - Εύχομαι να είμαι εδώ και να το ζήσω ως προπονητής»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μυκόνου Betsson.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με σκορ 109-83 της Μυκόνου Betsson, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να φτάνει τις 200 νίκες στο πρωτάθλημα ως προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε την ικανοποίηση του κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι οικογενειακά, ενώ εξήρε την εμφάνιση του Όμηρου Νετζήπογλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο της «Ολυμπιακής πολιτείας», με τα ανακαινισμένα γήπεδα και το νέο κολυμβητήριο, εκφράζοντας την επιθυμία του να το ζήσει στην πράξη ως προπονητής της ομάδας.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, επεσήμανε πως η ομάδα βρήκε ρυθμό στην επίθεση χωρίς να αλλάξει τακτική.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ευχαριστούμε τους πολλούς φιλάθλους που ήρθαν εδώ οικογενειακά να χαρούν το παιχνίδι. Με αυτήν την έννοια νομίζω πως έγινε αυτό που ήθελαν. Τόσο εμείς όσο και οι Μύκονος σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού παίξαμε για το θέαμα, όχι τόσο για την ουσία, όμως αυτό προσέφερε αρκετές φάσεις και καλά ποσοστά. Οι άμυνες δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο όπως καταλαβαίνετε και σε τελική ανάλυση, το ότι κερδίσαμε και ευχαριστήθηκε ο κόσμος ήταν πολύ σημαντικό.

Ήθελα να ευχηθώ εις ανώτερα στη Μύκονο, μετά την επιτυχία που είχε φέτος να κρατηθεί στην κατηγορία και σε εμάς φυσικά να έχουμε τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων μας γιατί μπαίνουμε στο τέλος της σεζόν και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό».


Για τον Νετζήπογλου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, όλοι στην ομάδα. Είναι φοβερά θετικό στοιχείο για την ομάδα μας. Κάθε μέρα εργάζεται πολύ σκληρά με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί πολύ ατομικά, αλλά να βελτιώνει και όσους μαρκάρει. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν πράγματα που φαίνονται, όπως σήμερα η απόδοσή του και πράγματα που δεν φαίνονται τα οποία είναι πολύ σημαντικά πολλές φορές.

Προσωπικά και όλοι μας χαιρόμαστε πάρα πολύ. Έχει δείξει τη δουλειά που καταθέτει ο ίδιος μέσα στο γήπεδο. Εμείς το ξέρουμε αυτό, αλλά για εκείνον και την αυτοπεποίθησή του, είναι σημαντικό και η χαρά του θα είναι μεγάλη. Έχει την ικανότητα σε ένα παιχνίδι τέτοιου είδους να έχει σε 21 λεπτά αυτά τα νούμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι»
.

Για το μελλοντικό όραμα μιας «Ολυμπιακής πολιτείας» με τα ανακαινισμένα «Γ. Καραϊσκάκης» και ΣΕΦ αλλά και το νέο κολυμβητήριο που θα δημιουργούν πόλο έξης για οικογένειες και παιδιά: «Είναι φανταστικό. Απ' ό,τι ξέρω πολύ μεγάλοι σύλλογοι όπως η Μπάγερν θέλουν να το κάνουν αυτό. Η Μπαρτσελόνα που ήμουν εκεί το έκανε. Παίζαμε ίδια ώρα, μεσημέρια και μετά είχε ποδοσφαιρικό παιχνίδι που αν δεν μεσολαβούν, όπως σήμερα αρκετές ώρες μπορεί κάποιος να δει και τα δύο.

Ή με το κολυμβητήριο που θα γίνει να δει κάποιος την ομάδα πόλο που είναι πολύ δυνατή τόσο η ανδρική, όσο και η γυναικεία. Θέλω να πω ότι είναι φανταστικό. Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορώ να είμαι και εγώ εδώ και να το ζήσω ως προπονητής, αλλά και ως προπονητής να μη το ζήσω θα έρχομαι ως φίλαθλος πια γιατί το νέο ΣΕΦ από κάτι μακέτες που έχω δει θα είναι εκπληκτικό».


Για το τι άλλαξε στην τρίτη περίοδο ώστε να ανέβει η διαφορά: «Για να είμαι ειλικρινής, τίποτα. Αν θυμάστε είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας πολύ λίγους πόντους. Είχαμε χάσει επτά βολές και αυτό που βελτιώθηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ήταν το σκοράρισμα.

Είχαμε 7 πόντους στα 7-8 πρώτα λεπτά και φτάσαμε τος 54 στο ημίχρονο. Από τις τόσες φορές που έχουμε ξεπεράσει τους 100 πόντους φέτος καταλαβαίνει κανείς ότι η επιθετική μας ικανότητα είναι δεδομένη. Το συν/πλην που έχουμε είναι μακράν του δεύτερου, όπως και στην EuroLeague το ίδιο.

Αυτό σημαίνει πως είναι μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να ανοίγει το σκορ, αρκεί να κάνει τα βασικά που την χαρακτηρίζουν καλά. Αυτά είναι να παίζει γρήγορα, να κινούνται οι παίκτες γρήγορα, να κινείται η μπάλα γρήγορα και φυσικά να παίρνουμε ρυθμό παίζοντας καλύτερα στην πίσω πλευρά του γηπέδου. Αυτό σου δίνει και ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό.

Αυτό περίπου κάναμε, δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Δεν αλλάξαμε κάτι, ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε τακτική. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε τουλάχιστον μία φορά από τη μία πλευρά στην άλλη και να επιτεθούμε σε close-out. Αυτό ουσιαστικά έγινε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x