Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά ελέγξαμε το ματς»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική παρουσία της ομάδας του, αλλά όχι και την επίθεση, μετά το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Στην καλή εκκίνηση στο ματς και την άμυνα του Ολυμπιακού εστίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το 74-61 επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

«Κάναμε το πρώτο βήμα. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή μέσα από την άμυνά μας, αλλά στην επίθεση μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι αν δεν ήμασταν νευρικοί. Σε όλες τις σειρές τελικών οι ομάδες είναι πιεσμένες, υπάρχει ζέστη, υπάρχει άγχος… Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά κερδίσαμε. Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία, είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να παίζουμε μαζί και να κάνουμε τρεις νίκες που χρειάζονται. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό, τα λέμε από Τρίτη πλέον», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για τη φόρα με την οποία μπήκε η ομάδα του στο ματς, είπε: «Αυτό που έγινε με τα δακρυγόνα και άρχισε το παιχνίδι με καθυστέρηση δεν είναι υπέρ του αθλητισμού. Είχα αμφιβολία για το πώς θα μπούμε μετα από αυτό, αλλά οι παίκτες αντεπεξήλθαν. Είχαμε μια εβδομάδα να ξεκουραστούμε, κάναμε καλές προπονήσεις και ήμασταν έτοιμοι. Σε αυτά τα ματς οι πιο συμπαγείς και σκληροί κερδίζουν».

Όσο για το αν η ευκολία με την οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός σημαίνει κάτι; «Και λέει πράγματα και δεν λέει τίποτα. Κι ο αντίπαλος ήταν νευρικός, δεν έκανε καλή εμφάνιση. Μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα στο τρανζίσιον και κουβαλούσαμε την μπάλα. Πρέπει να είχαμε 2/10 αιφνιδιασμούς μόνο. Θα μπορούσαμε να παίξουμε πιο απλά και να ανοίξουμε κι άλλο το σκορ. Κάναμε πράγματα παραπάνω από αυτά που έπρεπε να κάνουνε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x