Ελλάδα

«Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Έφτασε η μέρα των υπογραφών για Κώστα Χαραλαμπίδη και ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος γκαρντ βρέθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ και έβαλε την «τζίφρα» του στο τροποποιημένο του συμβόλαιο, ενώ, στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του «Δικεφάλου» και προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του.

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, στην αρχική του ομιλία για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, τόνισε πως: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, αλλά οι δύο κυριότεροι είναι η αγωνιστική του αξία και ο χαρακτήρας του. Για την αγωνιστική του αξία, τα πράγματα είναι απλά, γιατί μιλάνε τα νούμερά του.

Για τον χαρακτήρα του, θέλω να πω ότι η συνεργασία μαζί του είναι μία τεράστια εμπειρία για το πως πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι, βάζοντας πάνω από όλα τις αρχές τους και μετά το οικονομικό. Νομίζω ότι λειτουργεί και σαν δάσκαλος για όλους με την παρουσία του».

Ο ίδιος ο παίκτης, αναφερόμενος στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, τόνισε πως: «Είμαι χαρούμενος που αυτή την περίοδο είμαι και πάλι σε αυτή την ομάδα. Μετά τη χρονιά που μεσολάβησε και με όλα όσα έγιναν, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη συνεχίσουμε μαζί. Η περυσινή χρονιά ήταν μία από τις πιο ευχάριστες στην καριέρα μου.

Η παρουσία μου σε αυτό τον τεράστιο σύλλογο και οι σχέσεις μου με όλους στην ομάδα, έκαναν ουσιαστικά πολύ εύκολο το να βρεθούμε εδώ και να μιλάμε αυτή τη στιγμή για την επόμενη σεζόν. Η ομάδα δεν θα είναι ίδια, αλλά τα συστατικά και η φιλοσοφία θα είναι η ίδια. Θέλουμε να αφήσουμε τη φιλοσοφία μας στο μπάσκετ για να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για να φτάσει η ομάδα εκεί που της αξίζει».

Στη συνέχεια, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για τους στόχους της ομάδας: «Εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να θέσω τους στόχους. Με οδηγό την περυσινή χρονιά, θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς. Δεν νιώθω ότι χρωστάμε πράγματα από την περυσινή σεζόν για να τα αποδείξουμε φέτος. Θα προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω.

Το βήμα παραπάνω δεν έχει να κάνει μόνο με τη θέση, έχει να κάνει με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, με την εξυγίανση της ομάδας που ξεκίνησε και προχωράει και στο τέλος, ίσως, έχει να κάνει και με τη θέση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε από έξω τον κόσμο, γιατί δεν έχει νόημα να κερδίσουμε πράγματα και να το κάνουμε μεταξύ μας».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Euro Cup: «Για τα παιδιά που έχουν μέλλον, είναι σημαντικό να έχουν συνεχώς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για μένα, είναι προαπαιτούμενο, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, να έχεις πλήρη ομάδα με παίκτες που είναι άμεσα έτοιμοι να βοηθήσουν. Πέρυσι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Πιστεύω ότι όλοι ασχολούνται για να έχει η ομάδα τα εχέγγυα για να είναι ανταγωνιστική και αξιοπρεπής».

Για την περασμένη σεζόν: «Για μένα έκλεισε ένας κύκλος, μας έμεινε πικρία στο τέλος που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε θετικά. Θα συνεχίσουμε, έχοντας στο μυαλό μας τι δεν καταφέραμε να κάνουμε πέρυσι, αλλά δεν νομίζω ότι χρωστάμε κάτι».

Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο: «Δεν θέλω να μπω στα παπούτσια του Λάζαρου για να μιλήσω εγώ γι' αυτόν. Άλλωστε, μου είναι και πολύ μεγάλα! Τον σέβομαι σαν άνθρωπο, γιατί έχει άποψη και την υποστηρίζει. Είναι φίλος, με βοήθησε πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι και ελπίζω να είμαστε ξανά μαζί. Ο Λάζαρος είναι παρών τα τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ομάδα.

Ο κόουτς είχε περάσει έναν τρόπο παιχνιδιού για να τον αξιοποιήσει. Αλλά, ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος για να προσαρμόσει το παιχνίδι με τους υπάρχοντες παίκτες. Για αυτό, άλλωστε, είναι και πετυχημένος».

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Μας βοηθάει πολύ ο κόουτς, γιατί αυτός διαμορφώνει την αγωνιστική μας συμπεριφορά στα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να στήνεις μία ομάδα από το "μηδέν". Γνωρίζουμε τι ζητάει ο κόουτς και αυτό θα μας βοηθήσει να μη χάσουμε χρόνο».

Για το δικό του μέλλον: «Δεν σκέφτομαι τι μου λείπει, αλλά το γιατί το κάνω. Σίγουρα, δεν σκέφτομαι να σταματήσω το μπάσκετ σύντομα. Σκέφτομαι τι έχω ζήσει μέσα στα γήπεδα και αυτό με κάνει να νιώθω πλήρης. Μπορεί να μου λείπει ένας τίτλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζω μπάσκετ με μεράκι και αγάπη».

Για την απουσία του κόσμου: «Το τι πρέπει να γίνει για αυτό το θέμα δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αν με την περυσινή μας παρουσία, δεν καταφέραμε να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία του κόσμου, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν τους άρεσε, κάτι είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, πραγματικά, θα παλέψουμε, θέλουμε να δώσουμε το "στίγμα" μας».

Για τον Απόλλωνα Τσόχλα: «Από αυτά που έχω μάθει, ξέρω είναι και πολύ καλό παιδί. Από εκεί και πέρα η αγωνιστική του παρουσία με το Ρέθυμνο ήταν καλή. Θα τον "αγκαλιάσουμε", όπως κάνουμε με όλους τους νέους παίκτες που έρχονται στην ομάδα και ελπίζω να συνεχίσει την πορεία του».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντόνι ΜακΓκραθ: «Αν το θέτεις ότι θα μπορούσε να με πειράξει, σας λέω πως τον έζησα, παίξαμε μαζί, είναι καταπληκτικό παιδί, θέλω να το δω επαγγελματικά και ότι, απλώς, πέρυσι σκέφτηκε να κάνει το βήμα στην καριέρα του. Είχαμε μιλήσει πριν φύγει, την άποψή μου την ξέρει, είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x