Ελλάδα

Νίκη… εξάδας για Ρέθυμνο

Έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, το Ρέθυμνο επικράτησε 63-58 της Νέας Κηφισιάς στο «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε ένα ακόμα βήμα για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα της Basket League.

Συνέχεια στην ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα έδωσε το Ρέθυμνο, που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στη Νέα Κηφισιά, της οποίας την αντίσταση κατέβαλε με σκορ 63-58 στην Κρήτη. Κορυφαίοι για τους νικητές που έκαναν σημαντικό βήμα για να τερματίσουν στην εξάδα της Basket League οι Κάουνσιλ, Κουμπούρας και κομβικός στο τέλος ο νεοαποκτηθείς Χόλις, προσπάθησαν για τους φιλοξενούμενους (πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια) οι Μαυροειδής και Ντούβνιακ. Σε 23 λάθη υπέπεσαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το ματς:

Με απόλυτη ευστοχία και καλή άμυνα, η Νέα Κηφισιά προηγήθηκε με σκορ 9-0 στο 3΄, εκμεταλλευόμενη τον Μαυροειδή κάτω από το καλάθι. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να «μαζέψει» την κατάσταση, αλλά πλην του Κάνσιλ οι υπόλοιποι ήταν πολλοί άστοχοι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν 15-10 στο δεκάλεπτο. Η διαφορά, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν έκαναν τόσα πολλά λάθη. Η Νέα Κηφισιά συνέχισε σε αυτά τα επίπεδα (24-19 στο 17΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχαν μπει και οι Σάιλας-Ντούβνιακ. Το ματς ήταν κάκιστο και πολύ χαμηλής παραγωγικότητας (ποσοστά ευστοχίας κάτω από 35%), όπως δείχνει και το 23-27 του ημιχρόνου, αλλά και τα 8 και 15 λάθη που έκαναν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι αντίστοιχα.

Με τους Κουμπούρα και Χόλις να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο σκορ 33-32, 5΄27΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Νέα Κηφισιά βρήκε επιθετικές λύσεις με τον Μπάρλο, αλλά η ομάδα του Σκουρτόπουλου κατάφερε να διατηρήσει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στο 30΄ (44-43), χάρη σε καλάθια του Καλαμπόκη. Στο 4ο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο πήρε προβάδισμα έξι πόντων (52-46 στο 35΄), παίζοντας καλύτερη άμυνα και εκμεταλλευόμενο την έλλειψη οργανωτή από πλευράς φιλοξενούμενων.

Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν πάρει για τα καλά το μομέντουμ, η ΑΕΝΚ δε μπορούσε να σκοράρει ούτε από τις βολές για το 57-47, τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε. Η Νέα Κηφισιά με επί μέρους 8-1 (πρωταγωνιστής ο Μαυροειδής) μείωσε σε 58-55, με ένα λεπτό να απομένει και το παιχνίδι απέκτησε ξανά «άγρια» ομορφιά. Στην… ρουλέτα των ελεύθερων βολών που ακολούθησε, ο νεοαποκτηθείς Χόλις ήταν ψύχραιμος για το Ρέθυμνο, που «σφράγισε» μία σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 23-27, 44-43, 63-58.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σχίζας 3 (1) , Κουμπούρας 11 (1), Σάφτενααρ 2, Κάουνσιλ 12, Άλεν 4, Καλαμπόκης 9 (1), Φαγέ 8, Χίλαρης, Κράβιτς 2, Χόλις 12 (1).
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 7 (1), Κόβινγκτον, Λιακόπουλος 5 (7ασίστ), Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 16, Ψαθάς, Άντερσον 4, Ντούβνιακ 11 (2), Ντέιβις 6 (2), Μπάρλος 9 (1).

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x