Ελλάδα

Ο… Άγγελός του!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άγγελο Τσάμη, αλλά και με εξαιρετική άμυνα στην τελευταία περίοδο, ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε 83-68 τον Πανελευσινιακό για την 4η αγωνιστική της Α1.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με τέτοιον… Άγγελο Τσάμη δεν χάνει! Με τον αρχηγό του Κολοσσού να είναι εξαιρετικός, κάνοντας νταμπλ-νταμπλ, η ομάδα της Ρόδου νίκησε 83-68 τον Πανελευσινιακό, για την 4η αγωνιστική της Α1!

Στους 25 πόντους σταμάτησε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος πήρε και 12 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Ελευσίνας, η οποία δεν έχει νίκη ακόμα, ξεχώρισαν οι Μάρεϊ και Μάρκοβιτς με 12 πόντους ο καθένας.

Αρκετά σφιχτό ήταν το ματς στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (8-8). Στα μισά της πρώτης περιόδου, ο Κολοσσός επέβαλε το ρυθμό του και κατέφερε να ξεφύγει ακόμα και με έξι (17-11). Όμως, ο Πανελευσινιακός αντέδρασε με πρωταγωνιστή τον Δορκοφίκη και μείωσε στον πόντο (17-16). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να διαμορφώνεται στο 21-20.

Με ένα σερί 4-0 ξεκίνησε ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο (25-20), ενώ στη συνέχεια με το τρίποντο του Τσάμη το σκορ έγινε 30-24. Οι Ρόμπινσον και Βασιλόπουλος αντέδρασαν για λογαριασμό του Πανελευσινιακού, όπου αρχικά έφεραν το ματς ίσα (33-33), ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ύστερα από πολύ ώρα μπροστά (35-38). Ωστόσο, ο Τζέιμς ήταν αυτός που είχε την τελευταία… λέξη για τους γηπεδούχους, κάνοντας στο τέλος το 38-38.

Ο Πανελευσινιακός μπήκε… φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 5-0 έκανε το 38-43, με τον Κολοσσό να «απαντά» με τους Τσάμη και Χάγκινς και να περνά ξανά μπροστά (47-45). Το ντέρμπι καλά… κρατούσε, με την ομάδα της Ελευσίνας να ανακτά το προβάδισμα και να φτάνει στο +5 (57-62), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί, η ομάδα της Ρόδου έκανε ένα σερί 4-0, ροκανίζοντας τη διαφορά στον πόντο (61-62).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Κολοσσός ήταν εντυπωσιακός, καθώς «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 12-2, πηγαίνοντας στο +9 (73-64). Η συνέχεια, ανήκε στους γηπεδούχους, όπου με την εξαιρετική τους άμυνα, κράτησαν χωρίς καλάθι την ομάδα της Ελευσίνας, ενώ παράλληλα ο Σμιθ τους πήγε ακόμα και στο +12 (76-64), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Η αντίδραση από την ομάδα της Ελευσίνας δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι «θαλασσί» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 83-68.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-38, 61-62, 83-68.

Κολοσσός Ρόδου (Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης, Σιόλογκας, Τζαμάρ 2, Τζέιμς 22 (2), Σμιθ 11 (9 ριμπ.), Στεφανίδης 8 (1), Λίντεν, Τσάμης 25 (2τρ., 12 ριμπ., 6ασ.), Χάγκινς 7 (9 ριμπ.), Κανύχης, Μπούλιαν 8 (1).

Πανελευσινιακός (Τσαουσίδης): Κοξ, Ρόμπινσον 10, Τσακαλέρης 4, Βασιλόπουλος 7 (1), Μάρεϊ 12 (11 ριμπ.), Μάρκοβιτς 12, Δορκοφίκης 11 (1), Ιωάννου 7, Τζόνσον 5 (1), Καλλές, Αβραμίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x