Ελλάδα

Ο κόουτς της εξέδρας: Το κρεσέντο του Παναθηναϊκού στην 4η περίοδο και η διαφορά στη συγκέντρωση

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει μέσω του sport-fm.gr τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαία ανατροπή στην 4η περίοδο κι έφτασε σε ένα απίστευτο διπλό στο ΣΕΦ (76-81) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sport-fm.gr τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά υπέρ του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά:
Το απίστευτο κρεσέντο του Παναθηναϊκού στο φινάλε του αγώνα
Ο Ολυμπιακός είχε διαφορά 12 πόντων στο 34’ (67-55) κι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, έχοντας βάλει στην εξίσωση τον κόσμο του. Συν τοις άλλοις, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και να σταματήσουν τον επιβλητικό Φαλ, ενόσω είχαν μπλοκάρει επιθετικά. Κάπου εκεί όμως πήρε… φωτιά η «πράσινη» μηχανή, με τους παίκτες του Πρίφτη να εκτελούν από παντού: με επιμέρους 26-9, ανέτρεψαν την κατάσταση κι έφτασαν στο διπλό (76-81).

Η ψυχραιμία και η συγκέντρωση των «πράσινων» στα κρίσιμα
Υπό διαφορετικές συνθήκες, ο Παναθηναϊκός θα είχε καταρρεύσει και θα είχε φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το ΣΕΦ, αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ο ρυθμός του αγώνα ευνοούσε τον Ολυμπιακό, που έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, με τον Πρίφτη να τον καθοδηγεί μαεστρικά από τον πάγκο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» διατήρησαν την ψυχραιμία τους, λειτούργησαν μεθοδικά και δεν πτοήθηκαν από την «καυτή» ατμόσφαιρα.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού στον Ολυμπιακό
Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ωστόσο μπλόκαραν τελείως στα 6 τελευταία λεπτά. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν πολλά άστοχα σουτ κι ενώ ήταν αμαρκάριστοι, ενώ είχαν και χαμένες βολές με Βεζένκοφ και Γουόκαπ. Η έλλειψη καθαρού μυαλού βαραίνει και τον τεχνικό του Ολυμπιακού, που δεν ζήτησε ούτε ένα τάιμ άουτ στα 5 τελευταία λεπτά και δεν «φρέσκαρε» την ομάδα του στο φινάλε.

Η άμυνα ζώνης του «τριφυλλιού» και η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία κοντά στη ρακέτα
Όπως συνέβη και στο Μόναχο, ο Πρίφτης επέλεξε μια σύνθετη άμυνα ζώνης (2-3 ως επί το πλείστον), που είχε ως σκοπό να περιορίσει τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού. Η επιλογή του προπονητή του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς, καθώς οι γκαρντ των γηπεδούχων δεν βρήκαν σκορ από την περίμετρο: Γουόκαπ, Σλούκας και Ντόρσεϊ είχαν 1/16 τρίποντα συνολικά! Συν τοις άλλοις, «ξεχαρβάλωσε» την κυκλοφορία μπάλας της ομάδας του Μπαρτζώκα. Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν κοντά στη ρακέτα, με τον Φαλ να κερδίζει όλες τις προσωπικές μονομαχίες, αλλά δεν έλαβε χείρα βοηθείας από τους συμπαίκτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x