Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός βράβευσε τα «σπλάχνα» του!

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός «έριξε» την αυλαία σε μια πετυχημένη σεζόν για την ακαδημία της ολοκληρώνοντας, έτσι, την πρώτη χρονιά της καινούργιας προσπάθειας για την ανάδειξη ταλέντων.

Οι «πράσινοι» παρουσία αρκετών γονέων τίμησαν τους νεαρούς αθλητές δίνοντας τους, παράλληλα, τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ και να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Η εκδήλωση διήρκεσε τέσσερις ώρες, με τους αθλητές να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Πριν από την έναρξη των διαγωνισμών, προηγήθηκαν οι καθιερωμένες ευχαριστίες ομιλίες των υπεύθυνων της «πράσινης» ακαδημίας.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ και αντιπρόεδρος της DPG, Παναγιώτης Τριαντόπουλος (φώτο αρχείου), ο οποίος στην εισαγωγή του τόνισε για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, τα εξής: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέλαβε μια μεγάλη κληρονομιά ελλήνων αθλητών ερχόμενος στον Παναθηναϊκό. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, στόχος ήταν να καλλιεργηθούν οι νέοι αθλητές. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι το τελευταίο παράδειγμα. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Το όραμα μας δεν σταματάει εδώ. Ξεκινήσαμε σε αντίξοες συνθήκες, αλλά πλέον τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Εγγύηση αποτελούν ο «Φράγκι», ο Τσαρτσαρής, ο Καλαϊτζής και όλο το τεχνικό τιμ».

inner

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο οικογενειακό κλίμα που «σκεπάζει» την ακαδημία. Αναλυτικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αριστείδη Χριστόπουλο, τον Κώστα Νέτση, τον Σταύρο Ντίνο, τον κ. Ροδίτη, το τεχνικό τιμ, οι οποίοι συνθέτουν μια δυνατή ομάδα, μια οικογένεια. Αυτό το οικογενειακό κλίμα πρέπει να παραμείνει στην ακαδημία. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, για εμένα η επιτυχία είναι υποκειμενική. Ο καθένας την έχει διαφορετικά στο μυαλό του. Κάθε φορά που ένα παιδί άκουγε τον δάσκαλο του για εμένα ήταν συγκινητικό. Συνεχίζουμε σαν οικογένεια. Μην ανησυχείτε, τα παιδιά σας είναι σε καλά χέρια! Εύχομαι καλό καλοκαίρι».

Το μικρόφωνο ανέλαβε ο διευθυντής λειτουργίας της ακαδημίας, Αριστείδης Χριστόπουλος (φώτο αρχείου), μιλώντας για τους στόχους των «πρασίνων». Αναλυτικά: «Είμαι συγκινημένος για όσα καταφέραμε και για εμένα η σεζόν είναι πετυχημένη. Στον πρώτο χρόνο της προσπάθειας τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, καλύτερα δεν μπορούσαν. Συνεχίζουμε τη δουλειά για τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια και να αναδείξουμε νέους παίκτες. Επί τη ευκαιρία θέλω να πω και ένα ευχαριστώ στους χορηγούς μας για την βοήθεια. Συνεχίζουμε».

inner

Τελευταίος ομιλητής ένας ζωντανός θρύλος του «τριφυλλιού» και νυν διευθυντής της ακαδημίας εδώ και ένα χρόνο. Ο λόγος για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για μια ακόμα καλύτερη χρονιά. Αναλυτικά: «Παρά τις δυσκολίες στο ξεκίνημα, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια. Κάναμε μια πετυχημένη χρονιά. Πέρα από την ανάδειξη καλών αθλητών, επιθυμούμε να δώσουμε αρχές στα παιδιά, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δεν θα αλλάξουμε τους στόχους μας. Το όραμα μας δεν σταματάει εδώ, είναι μεγάλο και θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε βήματα παραπάνω. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

inner

Μπάσκετ, διαγωνισμοί και δώρα

Αμέσως, μετά, την ομιλία του «Φράγκι», η σκυτάλη δόθηκε στον head coach της ακαδημίας, Άγγελο Τσίκληρα, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση των διαγωνισμών. Ο ίδιος και οι, πολλοί, βοηθοί του είδαν με ικανοποίηση περίπου 200 αθλητές να παίρνουν μέρος και να ευχαριστιούνται το μπάσκετ προσφέροντας θέαμα μπροστά στους δικούς τους, και όχι μόνο, ανθρώπους. Στο τέλος, οι νικητές πήραν κύπελλα και πλούσια δώρα από τους χορηγούς του Παναθηναϊκού.

Διαγωνισμός τριπόντων, σουτάκια μέσης απόστασης, αλλά και skills challenge αλά ΝΒΑ περιελάμβανε το πρόγραμμα που είχε δημιουργηθεί για χάρη των πιτσιρικάδων. Όλα αυτά υπό την επίβλεψη και την βοήθεια των Γιώργου Καλαϊτζή, Μιχάλη Ραχωβίτσα, Κώστα Τσαρτσαρή, Βασίλη Φωτόπουλου, Γιάννη Σιούτη και Χρύσανδρου Κολοκυθά. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι επτά προπονητές πήραν μέρος σε ένα άτυπο διαγωνισμό τριπόντων δείχνοντας, όμως, όλοι πως χρειάζονται... προπόνηση.

Τέλος, τιμητική πλακέτα παρέλαβε το εφηβικό του συλλόγου, το οποίο κατέκτησε στην Καστοριά και το κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης», το δεύτερο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι βραβεύσεις έκαναν ο προπονητής του αντρικού, Αργύρης Πεδουλάκης, και ο γκαρντ, Νίκος Παππάς. Οι δύο τους ήταν οι μόνοι που έδωσαν το παρόν από την πρώτη ομάδα.

inner

Επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x