Ελλάδα

Οικονόμου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Να βγουν μπροστά Αλβέρτης και Διαμαντίδης»

Ο Νίκος Οικονόμου θεωρεί πως Αλβέρτης και Διαμαντίδης πρέπει να βγουν μπροστά και να μιλήσουν για το τι φταίει στον Παναθηναϊκό και να πάρουν αποφάσεις. Τι είπε για τον Ολυμπιακό.

Ένας θρύλος του Παναθηναϊκού καλεί άλλους δύο που είναι στην κεφαλή του συλλόγου να αναλάβουν δράση. Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας την ανάγκη οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης να βγουν μπροστά και να πάρουν αποφάσεις για να αλλάξουν την εικόνα του «τριφυλλιού». Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου αναφέρθηκε στον φετινό Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα.

Αναλυτικά ο Νίκος Οικονόμου μίλησε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Σταύρο Χονδροθύμιο για:

-την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο καλός όσο οι άλλες ομάδες. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Δεν έχει τις δυνατότητες βάσει ρόστερ να σκέφτεται για οκτάδα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ομάδα ήταν απογοητευτική, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν άτυχος που έπεσε όταν είχε καλή ομάδα με τη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ στα προημιτελικά, όπως και ο Ολυμπιακός που έπαιξε δύο τελικούς στις έδρες των δύο αυτών ομάδων».

-το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός: «Ό,τι ανεβαίνει… κατεβαίνει. Αλλά και ό,τι κατεβαίνει ανεβαίνει και πάλι. Είναι πολύ τιμητικό για τον Παπαπέτρου να αναλαμβάνει την ευθύνη ως αρχηγός. Περιμένω τον Φράγκι (σ.σ. Αλβέρτη) και τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη) να βγουν μπροστά. Να πουν γιατί είναι αυτή η εικόνα της ομάδας. Σίγουρα το μπάτζετ είναι πολύ περιορισμένο, αλλά έχουν δοθεί κάποια χρήματα. Δεν θεωρώ πως είναι θέμα Πρίφτη. Μην μπει πάλι στην ίδια διαδικασία αλλαγή προπονητή. Θέλει λίγο περισσότερο προσοχή το κομμάτι του σχεδιασμού, της επιλογής των παικτών και ειδικά των ξένων. Κάτι πρέπει να αλλάξει πάντως και πρέπει να το βρουν οι ίδιοι μέσα από την ομάδα».

-το αν προλαβαίνει να συνέλθει ο Παναθηναϊκός εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια καλή εμφάνιση για να πάρει λίγο το πάνω του. Ίσως το ματς με την Μπάγερν, που είναι δύσκολο, να αποτελεί μια τέτοια ευκαιρία. Πρέπει να μπορέσουν οι παίκτες να αποδώσουν καλύτερα. Να τους φύγει το άγχος της νίκης. Αρχικά να παρουσιαστεί καλύτερη η ομάδα στο γήπεδο. Σίγουρα η ομάδα άλλαξε πολύ, έχασε τον Μήτογλου και ο Νέντοβιτς έχει πολύ καιρό να παρουσιαστεί όπως πρέπει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να του λείπει ο Φέρελ».

-τον φετινό Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός. Έχει δώσει χρήματα, είναι σκληρός, έχει ρόλους, τρέχει στο γήπεδο… Μεγάλη αποκάλυψη είναι ο Ντόρσεϊ, ήρθε σε ένα τάιμινγκ που σταμάτησε ο Σπανούλης και έχει χρόνο να δείξει ποιος είναι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει βλέψεις, είναι καλή ομάδα. Πρέπει να διαχειριστεί την πίεση αυτή».

-την πορεία του Ερμή Σχηματαρίου: «Έχουμε αρχίσει καλά, με 5/5 νίκες στη Β’ Εθνική, αλλά στο τέλος κάνουμε ταμείο. Είδα πολύ άσχημα πράγματα στην Α1 κι επέλεξα να πάω στη Γ’ Εθνική. Πρέπει ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, ο κύριος Λιόλιος, να ψάξει να βρει γιατί γίνεται αυτό. Ο Ερμής βγάζει υγεία, έχει ακαδημίες και γίνεται έργο. Εγώ νιώθω ευτυχισμένος που εργάζομαι σε αυτή την ομάδα. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είμαι σε έναν χώρο που με αγαπάνε και τους αγαπώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x