Ελλάδα

Αεράτος Ολυμπιακός νίκησε εύκολα το Περιστέρι και περιμένει… Μπαρτσελόνα

Με μια εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος και ιδιαίτερα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα το Περιστέρι (104-85) στο ΣΕΦ και φουλάρει για… Μπαρτσελόνα.

Με... προίκα ένα εξαιρετικό πρώτο επιθετικά ημίχρονο που συνδυάστηκε με τρομερά ποσοστά στο τρίποντο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου στο ΣΕΦ (104-85) για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και έκανε την καλύτερη προπόνηση για το παιχνίδι της Παρασκευής, κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Γκρέι και Γκίελο από τους φιλοξενούμενους με 15 πόντους, ενώ για τους Πειραιώτες οι Λούνζτης, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ «σταμάτησαν» στους 14. Οι Λαρεντζάκης και Παπανικολάου είχαν από έξι ασίστ, ενώ θετικός ήταν και ο Έισι.

Το ματς

Με τα τρίποντα των Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός έχτισε από νωρίς μια διαφορά +7 (9-2), την οποία ο Παπανικολάου προσφέροντας και θέαμα, μετέτρεψε σε διψήφια (21-11). Οι Πρίντεζης και Ζαν Σαρλ συνέχισαν να σκοράρουν, αλλά τα τρίποντα των Σαλούστρο και Κατσίβελη κρατούσαν μέχρι ένα σημείο το Περιστέρι μέσα στο ματς (31-19).

Παρά την μικρή αντίδραση που προσπαθούσαν να βγάλουν οι φιλοξενούμενοι, ο ΜακΚίσικ σκόραρε με κάθε τρόπο, με το +11 να παραμένει (39-28). Ο Πρίντεζης συνδεόταν με το καλάθι, με τον ΜακΚίσικ να είναι απόλυτα εύστοχος από τα 6,75 για το +17 (49-32). Ο Έισι μπήκε στο ματς, τη στιγμή που τα δύο τρίποντά του έστειλαν τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο με προβάδισμα 22 πόντων (62-40)!



Με πέντε μαζεμένους πόντους του Βεζένκοφ, το σύνολο του Μπαρτζώκα αποσπάστηκε στο +27 (67-40), με τη διαφορά να ανοίγει και άλλο, χάρη στον «καυτό» Παπανικολάου (77-48). Ένα τάιμ άουτ του Τόμιτς ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» του παίκτες του, την ώρα που τα τρίποντα τον Πέτεγουεϊ και Κατσίβελη (82-62) έκαναν καλύτερη την εικόνα των φιλοξενούμενων, πριν έρθουν οι Λούντζης και Ντόρσεϊ (89-65).



Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Κατσίβελης και Λαρεντζάκης απάντησαν ο ένας στον άλλο με τρίποντα, την ώρα που η διαφορά έπεφτε με τους Μπράουν και Πέτεγουεϊ (96-75). Ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που με τρίποντο έσπασε την 100αρα και ο Γκίελο με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 104-85.



Τα δεκάλεπτα: 31-19, 62-40, 89-65, 104-85.

Δείτε το live

Δείτε τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x