Ελλάδα

Ο MVP του πρωταθλήματος Εφήβων στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Το νούμερο «9» στο ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος ανήκει στον Σωτήρη Οικονομόπουλο, ο έρχεται ως MVP του πρόσφατου πρωταθλήματος Εφήβων.

Δύο… νέα προέκυψαν από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφορικά με τους αριθμούς που θα έχουν οι παίκτες στο φετινό ρόστερ.

Η μία φυσικά έχει να κάνει με το… αναμενόμενο –εδώ και καιρό- γεγονός ότι το «7» του θρυλικού Βασίλη Σπανούλη, δεν θα το φοράει κανείς. Η άλλη έχει να κάνει με το «9». Αυτό, δεν πήγε ούτε σε κάποιον «παλιό», αλλά ούτε και σε κάποιον νεοαποκτηθέντα Έλληνα ή ξένο.

Ο συγκεκριμένος αριθμός, λοιπόν, κατέληξε στον Σωτήρη Οικονομόπουλο. Πρόκειται για τον γεννημένο στις 29/8/2003 και με ύψος 1,91μ. γκαρντ, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ήταν εκ των κορυφαίων της εφηβικής ομάδας του Πειραιά, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και MVP της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης, ο Οικονομόπουλος είχε κατά μέσο όρο 10,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ και γενικά παρουσίασε μία εικόνα που έδειξε ότι ο παίκτης έχει προοπτική, ενώ έτσι πήρε και το… διαβατήριο για την πρώτη ομάδα και τις προπονήσεις με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο νεαρός γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας («1» και «2»). Μάλιστα, την περσινή σεζόν ήταν και μέλος του Ολυμπιακού Β’, αλλά δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2, καθώς ήταν ο μικρότερος ηλικιακά στο ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x