Ελλάδα

Παντελιάδης: «Τρομερό κατόρθωμα για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα του 2002»

Ο Σπύρος Παντελιάδης μίλησε στους μαθητές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2002 με την ΑΕΚ, Σπύρος Παντελιάδης, βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, και είχε να πει πολλά, όχι μόνο για την αγαπημένη του ομάδα, αλλά γενικότερα για το μπάσκετ.

Για το πρωτάθλημα του 2002: "Ηταν σημαντική επιτυχία για την ΑΕΚ γιατί δεν είχε ξανασυμβεί ανατροπή από 2-0 σε 2-3. Τότε, είχαμε πολύ καλή ομάδα. Στο τρίτο ματς στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός δεν είδε το παιχνίδι σαν τελικό, κάτι που κάναμε εμείς. Το κλειδί της ανατροπής ήταν ότι είχαμε βγάλει από πάνω μας την ταμπέλα του φαβορί και δεν είχαμε άγχος. Το ότι ήμασταν αουτσάιντερ μας έδωσε δύναμη, και το ότι υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το πρωτάθλημα με 3-0, μας ξύπνησε τον εγωισμό. Παίκτης-κλειδί στην σειρά των τελικών δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπήρξε. Ομως καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι παίκτες που ήταν τα "μικρά" ονόματα στην ομάδα".

Για την σημερινή ΑΕΚ: "Επιτυχία της ΑΕΚ θα είναι να μπει σφήνα στο δίδυμο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Το σημαντικό είναι να μην κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, αλλά βήμα-βήμα να φτάσει ψηλά". Για το μπάσκετ γενικότερα: "Στην Ελλάδα αγαπάμε το αποτέλεσμα και τη νίκη. Δεν ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ και κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα. Στην Γερμανία, όπου έπαιξα με την Φρανκφούρτη, ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν μετράει αν κέρδισες ή αν έχασες, μετράει το πόσο προσπάθησες. Είναι η κοινωνία τους έτσι. Αντί να πάνε να περάσουν καλά σε θέατρα ή σε σινεμά, πηγαίνουν με τα παιδιά τους για να δουν μπάσκετ".

Για τον εαυτό του:"Δεν ήμουν ποτέ ο τεράστιος παίκτης, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης ή κάποιος άλλος. Ημουν βέβαια πειθαρχημένος, σωστός επαγγελματίας που πάντα δούλευα σκληρά. Εβλεπα πολλούς που ήταν καλύτεροι από εμένα αλλά στην πορεία έμειναν στάσιμοι".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x