Ελλάδα

Σοβαρεύτηκε στην 4η περίοδο και συνέτριψε τον Ιωνικό με σούπερ Μπρέι ο Παναθηναϊκός

Στο ντεμπούτο του Χεζόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 98-74 του Ιωνικού χάρη στην καλή του απόδοση στην 4η περίοδο.

Όταν πάτησε το γκάζι, ήταν Παναθηναϊκός! Ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο (30-10 το επιμέρους σκορ) κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπρέι (20 πόντοι με 6/10 τρίποντα), οι «πράσινοι» προσπέρασαν το εμπόδιο του μαχητικού Ιωνικού (98-74) στο ΟΑΚΑ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους. Καλή εμφάνιση και από τους Μακ (14 πόντοι), Όγκαστ (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ) για την ομάδα του Κάτας, που ανέβηκε στο 13-2.

Από την άλλη, για τους Νικαιώτες ξεχώρισαν οι Χόλογουελ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Χουγκάζ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Χόλιφιλντ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Το ματς
Με μπροστάρη τον Μπέντιλ, ο Παναθηναϊκός έχτισε μικρή διαφορά στα μισά της πρώτης περιόδου (12-6), ωστόσο οι παίκτες του Ιωνικού αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απομακρυνθούν περισσότερο.



Οι Νικαιώτες «έσφιξαν» αμυντικά και με επιμέρους 11-3, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας βραχεία κεφαλή (20-21).

Με τους Χόλογουελ και Πετρόπουλο να πυροβολούν από την περίμετρο, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +5 στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου (22-27). Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε άμεσα και με διαδοχικά τρίποντα, ανέκτησε το προβάδισμα (28-27 στο 12’).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία και τους παίκτες του Αγγέλου να δείχνουν άκρως ανταγωνιστικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει διαφορά μόλις 2 πόντων (41-39).

Ο Ιωνικός δεν έδειχνε να πτοείται από το γεγονός πως ο Μπρέι βρήκε ρυθμό και πυροβολούσε ασταμάτητα έξω από τα 6,75μ., φέρνοντας τους «πράσινους» στο +9 (62-53 στο 26’).



Χουγκάζ και Χόλιφιλντ εκμεταλλεύτηκαν τις αδράνειες των αντίπαλων ψηλών και ροκάνισαν τη διαφορά (66-64), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Χεζόνια, που έγραψε το 68-64.

Στην 4η περίοδο όμως, ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και δεν επέτρεψε στους Νικαιώτες να ελπίζουν. Με τους Μποχωρίδη και Χεζόνια να παίρνουν μπρος, το «τριφύλλι» έτρεξε επιμέρους 12-3 και εκτοξεύτηκε στο +13 (80-67 στο 33’) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του.



Ο Χουγκάζ πάλευε να κρατήσει την ομάδα του Αγγέλου μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και εκτελούσαν με όλους τους τρόπους, εκμεταλλευόμενοι τη «χαλάρωση» της αντίπαλης άμυνας. Στην τελική ευθεία, ο Μακ πήρε τ’ όπλο του και με 11 πόντους, οδήγησε τους «πράσινους» στο άνετο 98-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-39, 68-64, 98-74.

Έκανε τη διαφορά: Στις πρώτες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, είναι φανερή η δίψα του να αποδείξει πράγματα. Ο Τι Τζέι Μπρέι ήταν απολαυστικός και με 6/10 τρίποντα κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό όταν εκείνος ζοριζόταν και παράλληλα «σκότωσε» τον Ιωνικό. Μοίρασε και 5 ασίστ…

Για… πάγκο: Από την πλευρά του «τριφυλλιού» δεν βοήθησε καθόλου ο Παπαγιάννης, που εκτέθηκε αμυντικά από τους Χόλογουελ και Χόλιφιλντ, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 2 πόντους και 1/5 εντός παιδιάς. Όσον αφορά τον Ιωνικό, ο Μουσταφά ήταν αρνητικότατος: 6 πόντοι με 1/8 εντός παιδιάς και 2 λάθη.

Η στιγμή του ματς: Με το σκορ στο 86-70 και την άμυνα των φιλοξενούμενων να έχει «χαλαρώσει», ο Μακ βρήκε την ευκαιρία να πετύχει 3 διαδοχικά τρίποντα και να… ξεμουδιάσει.

Το στατιστικό του αγώνα: Δεν είναι και πολύ σύνηθες για τον Παναθηναϊκό να τελειώνει έναν αγώνα με 18/37 τρίποντα!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x