Ελλάδα

Παναθηναϊκός και Προμηθέας για την πρώτη κούπα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ουσιαστικά γηπεδούχο Προμηθέα στον τελικό του δεύτερου Σούπερ Καπ (21:00). Για την… παρηγοριά στον μικρό τελικό ΑΕΚ και Λαύριο (16:30).

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ελλάδα διεκδικούν σήμερα Παναθηναϊκός και Προμηθέας, που αναμετρώνται στον τελικό του δεύτερου Σούπερ Καπ (21:00, ΕΡΤ 3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν να προσθέσουν στη συλλογή τους τον μοναδικό εγχώριο τίτλο που τους… ξέφυγε πέρσι (όταν είχαν χάσει στον ημιτελικό από το Περιστέρι). Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και δεν υπολογίζει μόνο στον Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στο εγχώριο ρόστερ ως… έβδομος ξένος. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα ήθελε την ίδια ένταση στην άμυνα και ανάλογη κυριαρχία στα ριμπάουντ (45 έναντι 28, με 17 επιθετικά) με τη χθεσινή νίκη επί του Λαυρίου (74-61). Ασφαλώς όμως θέλει να μη δει ξανά το «νεκρό» διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο που απέφερε το 17-0 και ξανάβαλε στο παιχνίδι τους αντιπάλους, ούτε φυσικά το αποκαρδιωτικό 6/31 τρίποντα (19%). Επίσης αναμένει βελτίωση και στη δημιουργία, καθώς χθες ο Παναθηναϊκός είχε 12 ασίστ για 10 λάθη με κορυφαίο πασέρ τον Τζεχάιβ Φλόιντ που είχε 3. Ο αγώνας αποτελεί και πρόβα τζενεράλε, εν όψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας την Πέμπτη με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο (20:00).

Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, θέλει να ντουμπλάρει τους τίτλους του στο Σούπερ Καπ. Οι Πατρινοί άφησαν υποσχέσεις με την εικόνα τους στη νίκη με 88-71 επί της ΑΕΚ, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε εύκολο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λουίς Κασιμίρο είναι εμφανές πως ποντάρει πολύ στην ένταση που βγάζει η ομάδα του στην άμυνα. Ασφαλώς περιμένει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ από το χθεσινό 6/26 (23%), καθώς δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μια πολύ πιο σκληρή άμυνα και σε πιο μεγάλα μεγέθη να φτάσει σε ποσοστό ανάλογο με το χθεσινό εντυπωσιακό 69% (27/39) στα δίποντα.

Νωρίτερα, στις 16:30, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το Λαύριο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης (16:30, ΕΡΤ 3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν διαθέσιμο ακόμη τον Νίκο Παππά και θα χρειαστούν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το χθεσινό κακό πρόσωπο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι 88 πόντοι παθητικό δεν είναι κολακευτικοί, όπως επίσης τα άσχημα ποσοστά (43% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 66% στις βολές) και η κακή αναλογία ασίστ-λαθών (13-12). Το μικρό ροτέισον είναι ένα ακόμη πρόβλημα, ειδικά αν μετά από… 17,5 ώρες θα δώσει δεύτερο ματς. Το δε Λαύριο έδειξε εκλάμψεις καλής ομάδας και το βασικό ζητούμενο για τον Χρήστο Σερέλη είναι να μεγαλώσουν αυτά τα καλά διαστήματα.

Διαιτητές στον τελικό θα είναι οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Γ. Πουρσανίδης (Θεοδωρόπουλος), ενώ στον μικρό τελικό θα «σφυρίξουν» οι Τσαρούχα, Πιτσίλκας και Συμεωνίδης (Πίγκας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x