Ελλάδα

Διπλή βράβευση για Μαντζούκα: Καλύτερος νέος και πιο βελτιωμένος παίκτης στην Basket League!

O Λευτέρης Μαντζούκας εξασφάλισε δύο βραβεία της Βasket League, αφού αναδείχθηκε κορυφαίος νέος αλλά και πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν!

Μία πολύ καλή (σε ατομικό επίπεδο) σεζόν ήταν η περασμένη για τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε για πρώτη φορά μεγάλο ρόλο στο ροτέισιον του Παναθηναϊκού, ειδικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς, είδε την απόδοσή του να ανεβαίνει κατακόρυφα και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή των «πρασίνων». Αυτή η σαφής βελτίωσή του δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού του έφερε δύο βραβεία.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος αναδείχθηκε ταυτόχρονα ο Πιο Βελτιωμένος Παίκτης και ο Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 21 ετών) για την Basket League της σεζόν 2022-23.

«Τα δύο αυτά βραβεία αποτελούν τιμή για μένα και ένα είδος αναγνώρισης της προσπάθειάς μου. Μου δίνουν δύναμη και μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να εργαστώ ακόμη πιο σκληρά με την ομάδα μου για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της τη νέα σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με επέλεξαν καθώς και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη του. Προσωπικά, δεν δίνω ιδιαίτερη βάση στους ατομικούς τίτλους και στα βραβεία καθώς το βασικό ζητούμενο είναι οι ομαδικοί τίτλοι και οι διακρίσεις», δήλωσε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού μετά την ανακοίνωση των βραβείων του.

Σε 29 αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος, ο Μαντζούκας μέτρησε 5,48 πόντους και 2,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με 63% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x