Ελλάδα

Άνετος και ωραίος ο Παναθηναϊκός και τώρα… διαβολοβδομάδα!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη νίκη του στην Basket League κόντρα στο Λαύριο με 93-70 και τώρα προετοιμάζεται για «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και με εξαιρετικό μπάσκετ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε του Λαυρίου με 93-70 για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 15 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ (σημειώνοντας 2 τρίποντα). Ακολούθησε ο Λευτέρης Μαντζούκας με 14 πόντους και άλλους 12 πρόσθεσε ο Π. Καλαϊτζάκης μαζί με 3 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, εξαιρετικός ήταν ο Κόουλ με 17 πόντους και 2 ριμπάουντ. Ο Φλαγκ κατέγραψε 15 πόντους και έδωσε 2 τελικές πάσες.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός πάτησε το παρκέ με το πόδι στο… γκάζι και άνοιξε λογαριασμό στα περιφερειακό σουτ με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Το τρίποντο αποτέλεσε μεγάλο όπλο των γηπεδούχων στην αρχή με στιγμιότυπο την εύστοχη προσπάθεια του Γιώργου Παπαγιάννη σε μία κατάσταση pick and pop. Η ομάδα του Ράντονιτς προηγήθηκε με 17-8, όμως από εκεί και πέρα το Λαύριο με διεισδύσεις στο αντίπαλο καλάθι προεξάρχοντος του Αρ Τζέι Κόουλ, κατόρθωσε να περάσει μπροστά με σερί 10-0, βρισκόμενοι στο τέλος του δεκαλέπτου μόλις δύο πόντους πίσω.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αποφασιστικά, παίρνοντας ικανοποιητικό προβάδισμα (31-23). Ο Μαντζούκας με τρίποντο από την αριστερή γωνία ανέβασε τη διαφορά στο +10. Απόσταση που διατηρήθηκε όσο και αν… μόχθησε ο Φλαγκ. Το ημίχρονο βρήκε το σύνολο του Ράντονιτς μπροστά με 52-40.

Στην επανέναρξη οι φιλοξενούμενοι με τον Φλαγκ να βγαίνει μπροστά και να παίρνει πρωτοβουλίες, έφεραν τον αγώνα σε απόσταση δύο κατοχών (55-49). Ρόλο που επωμίσθηκε στο απέναντι… στρατόπεδο ο Αρτούρας Γκουντάιτις, κυριαρχώντας απόλυτα στις ρακέτες. Πονίτκα, Παπαγιάννης και Μαντζούκας πρόσθεσαν τα δικά τους στοιχεία, με αποτέλεσμα η διαφορά να βρεθεί στις παρυφές του +20 (76-57).

Το τελευταίο δεκάλεπτου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι «πράσινοι» άλλαξαν πρόσωπα και… πειραματίστηκαν με τα συστήματα στο παρκέ. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειξε το 93-70 και ο Παναθηναϊκός αφενός έπραξε την πρώτη του νίκη στην Basket League και αφενός ετοιμάζεται για την «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-40, 76-57, 93-70

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x