Ελλάδα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Μια ομάδα με PAO BC Academy και Special Olympics Hellas

Την κοινή πορεία με τα Special Olympics Hellas και την PAO BC Academy γνωστοποίησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πρώτη προπόνηση συνάθλησης τυπικών και μη τυπικών αθλητών των Special Olympics Hellas και της PAO BC Academy έλαβε χώρα στο προπονητικό του ΟΑΚΑ, όπως γνωστοποίησε ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η πρώτη προπόνηση συνάθλησης τυπικών και μη τυπικών αθλητών πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης και ενός κόσμου όπου όλοι είναι ίσοι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της ΚΑΕ και θέτοντας ως στόχο την προώθηση της έννοιας της ισότητας και της μοναδικότητας στην κοινωνία, σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas, οι συμμετέχοντες του προγράμματος ΟΝΕ ΤΕΑΜ και το παιδικό τμήμα της PAO BC Academy συμμετείχαν σε μια συμπεριληπτική προπόνηση, τυπικών και μη τυπικών αθλητών, στο προπονητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Οι πρεσβευτές του προγράμματος ONE TEAM της σεζόν 2022-2023, Πάρις Λι και Ντέρικ Γουίλιαμς, καθώς και οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Λευτέρης Μαντζούκας, είχαν ενεργή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Οι αθλητές των Special Olympics Hellas και της PAO BC Academy, έδειξαν να το χαίρονται με την ψυχή τους, καθώς είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, να παίξουν και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους καλαθοσφαιριστές, αλλά και να αναπτύξουν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις.

Το “παρών” στην προπόνηση συνάθλησης έδωσε ο Πρόεδρος των Special Olympics κ. Διονύσης Κοδέλλας και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος.

Μαζί τους ήταν η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί”, κα. Ναταλία Ανδριανοπούλου, ενώ από την πλευρά της PAO BC Academy παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Καλαϊτζής».

Ο Πρόεδρος των Special Olympics HELLAS, κ. Διονύσης Κοδέλλας δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στη ζεστή αγκαλιά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΝΕ ΤΕΑΜ της Euroleague όπου και πάλι τα παιδιά μας, οι αθλητές μας, έχουν έρθει να προπονηθούν μαζί με τους αθλητές του Παναθηναϊκού. Μίλησα για τη ζεστή αγκαλιά. Δεν είναι μόνο αυτό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ανοίξει μόνο την αγκαλιά της στα Special Olympics, έχει ανοίξει και την καρδιά της. Αυτό το νιώθουμε κάθε στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που προσωπικά έδωσε μεγάλη ώθηση σε αυτή τη σχέση, στη διμερή σχέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ομάδα των Special Olympics, που έχει μόνο θετικά αποτελέσματα».

Από μέρους του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, τόνισε:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, με διαχρονικές διακρίσεις, είναι ένα σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο με εκατομμύρια υποστηρικτές. Με όση δύναμη μας δίνει αυτή η υποστήριξη, θέλουμε να καταδικάσουμε κάθε μορφή αποκλεισμού ατόμων με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα αποδοχής και ένταξής τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Συμμετέχουμε επίσης στη συνεχή διαδικασία ένταξης, με στόχο την οριστική εξάλειψη των φαινομένων διάκρισης σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

Ο ONE TEAM AMBASSADOR της ομάδας μας, Πάρις Λι, είπε: «Μαζί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της δράσης. Ως πρεσβευτές της Euroleague για το πρόγραμμα ΟΝΕ ΤΕΑΜ, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά χαρούμενα και να χαμογελούν, να αλληλεπιδρούμε και να κάνουμε μαζί τους τέτοιες δραστηριότητες».

Ο έτερος πρεσβευτής του προγράμματος ONE TEAM, Ντέρικ Γουίλιαμς σημείωσε: «Σήμερα έχουμε ιδιαίτερους καλεσμένους με την Ακαδημία μας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα One Team. Ξέρετε, είναι υπέροχο να βλέπεις όλα τα παιδιά να χαμογελούν, να απολαμβάνουν πολλές δραστηριότητες. Το βασικότερο ζητούμενο είναι να χαμογελούν, να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά διασκεδάζουν και γι' αυτό είμαστε εδώ εγώ και ο Πάρις, για να φέρουμε αυτόν τον ενθουσιασμό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x