Ελλάδα

Ζητά πίσω το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ η κυβέρνηση - Αντιδρά μετά τις γιορτές η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η κυβέρνηση φέρεται να θέτει ως προϋπόθεση για την παραχώρηση του κλειστού ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, ειδάλλως δεν θα προχωρήσει το deal. Αντιδρά και απαντά μετά τις γιορτές η ΚΑΕ.

Σε μετωπική σύγκρουση οδεύουν ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κυβέρνηση για το θέμα της παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς κυβέρνησης τέθηκε ζήτημα ακύρωσης του ισχύοντος νόμου και ζητείται από τους «πράσινους» να κάνουν πίσω στο θέμα της παραχώρησης του πάρκινγκ, αν θέλουν να πάρουν τη χρήση του γηπέδου.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος που είχε υπογραφεί στις 19 Μαΐου του 2022 παραχωρούσε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός τη χρήση του πάρκινγκ. Ανέφερε συγκεκριμένα πως δίνεται «…δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (Ρ5) εκτός από τις περιόδους διοργάνωσης: ΐ) παγκόσμιων, ευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων, ϋ) πέντε (5) πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά έτος, κατ' επιλογήν της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, οπότε ο ανωτέρω χώρος στάθμευσης τίθεται ακωλύτως και άνευ ανταλλάγματος στη διάθεση της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αυτών, υπό την επιφύλαξη των όρων και της διαδικασίας της σύμβασης».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει βασίσει μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας της ανάληψης του κλειστού του ΟΑΚΑ στη χρήση του πάρκινγκ, τόσο κατά τις ημέρες των αγώνων όσο και για άλλες περιστάσεις με δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης. Οι «πράσινοι» έχουν λάβει μηνύματα πως σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν την ακύρωση του νόμου και την επιστροφή του πάρκινγκ στην κυριότητα του κράτους, δεν θα πάρουν τη χρήση του ΟΑΚΑ. Από πλευράς ΚΑΕ δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση επί του θέματος, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται μετά τις γιορτές και είναι σαφές πως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x