Ελλάδα

Πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από Γλυφάδα και ανέβηκε τριάδα ο ΠΑΟΚ

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ», ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο 70-67 στη Γλυφάδα για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan GBL κι ανέβηκε ξανά στην πρώτη τριάδα.

Σε ματς ανατροπών στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο 70-67 στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan GBL και με ρεκόρ 10-4 ανέβηκε ξανά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, αφήνοντας τους «κυανέρυθρους» στις δύο τελευταίες θέσεις με 3-12.

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς προηγήθηκαν με +10 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με +13 στην τρίτη περίοδο, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 14-0 στο φινάλε του τριαντάλεπτου για το +1 και στην τέταρτη περίοδο οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο ψύχραιμοι στο τελευταίο δίλεπτο και έφτασαν στη νίκη.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήταν οι Χουγκάζ με 16, Μέλβιν με 15 και Ντίμσα με 13 πόντους. Για τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν οι Λιούις με 14, Τόμασον με 13 και Κρούζερ με 12 πόντους.

Το ματς


Με πρωταγωνιστή τον Ουότσον, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 6-2 με κυριαρχία στην αντίπαλη ρακέτα. Ο Μουρ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 10-0 για τον «δικέφαλο», που τον έφερε στο 14-8. Όμως ο Λιούις είχε τις απαντήσεις και με δικό του σερί έκανε ένα 7-0 για τους «κυανέρυθρους» για το 15-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Ταϊρί και Ντίμσα έφεραν ένα +4 κaι ένα +5 στον ΠΑΟΚ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως η καλή άμυνα του Ζντοβτς και τα χαμένα ριμπάουντ των «ασπρόμαυρων» έδωσαν την ευκαιρία στους «κυανέρυθρους» να κάνουν σερί 12-0, με πρωταγωνιστές τους Τσαλμπούρη και Τέιλορ, και να προηγηθούν με +7. Το προσωπικό σερί 4-0 του Κρούζερ έφερε το 33-24 κι ο ίδιος ο Αμερικανός έκανε το 38-28 για το 38-30 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος είχε 9/21 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 14/17 βολές και 21 ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ είχε αντίστοιχα 10/17 δίποντα, 1/11 τρίποντα, 7/9 βολές και 15 ριμπάουντ.

Ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα +8 με +10 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Τόμασον και καλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς. Οι Ουότσον και Λιούις έφεραν το +11 και το +13 αντίστοιχα για τους παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς, όμως εκεί η άμυνα του Πανιωνίου χαλάρωσε επικίνδυνα, τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων έβρισκαν σίδερο κι ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από την περιφέρεια. Με τη συνδρομή του Χουγκάζ μέσα κι έξω από τη ρακέτα, ο "δικέφαλος" έκανε σερί 14-0 για το 49-50 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε 5-0 σερί στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και έφτασε στο +6. Οι Αμερικανοί του Πανιωνίου απάντησαν με σερί 8-0 για το +2 των Νεοσμυρνιωτών και με νέο σερί ανέτρεψαν ξανά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ για το +3. Ο Λιούις έκανε το 65-61, όμως ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ για δικό του σερί 5-0 για το 65-66 με τον Ντίμσα στα 40''. Ο Μέλβιν έχασε μία βολή, ο Χουγκάζ τάπωσε την προσπάθεια του Τέιλορ για τρίποντο κι ο Κρούζερ έκανε φάουλ στον Ταϊρί, που με δύο βολές έκανε το 65-68 στα 15’’. Ο Γκίκας με λέι απ μείωσε 67-68 στα 10''. Ο Χουγκάζ κέρδισε φάουλ από τον Τέιλορ, με δύο βολές έκανε το 67-70 στα 3’’ και ο Γκίκας αστόχησε στο τρίποντο της απελπισίας.


Τα δεκάλεπτα: 15-14, 38-30, 49-50, 67-70

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x