Ελλάδα

Άντεξε στην αντεπίθεση του Κολοσσού και επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ

Αγχωτική νίκη, παρά το γεγονός ότι έφτασε να προηγείται μέχρι και με +26, πανηγύρισε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ο ΠΑΟΚ (89-82), για τη 16η αγωνιστική της Basket League.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε μέχρι με και με διαφορά 26 πόντων στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει τη νίκη με 89-82, για τη 16η αγωνιστική της Basket League.

Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Ιωνικό, βελτιώνοντας το ρεκόρ σε 9-7 και αναβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Κολοσσός έπεσε στο 8-7, ενώ έχασε και τη διαφορά με την οποία είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Φράνκε (21π.), Πόλι (15π. με 4/6 τρίποντα) και Χαντς (14π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Κόφεϊ (20π, 16 ριμπ.) και Τζέιμς (16π, με 5/6 τρίποντα).

Το ματς


Καλύτερο ξεκίνημα από τον Κολοσσό, ο οποίος πήγε στο 3-9 στα πρώτα τρία λεπτά. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 11-1, πήγε στο +4 (14-10), στο 6’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και χάρη στα τρίποντα έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +13 (29-16).



Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» και στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +25 (44-19), στο 15’. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του ματς, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +19 (52-33).



Το… πάρτι του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Φράνκε και Μαργαρίτη να τον στέλνουν στο +26 (66-40), στο 25’. Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Λυκογιάννη χαλάρωσαν, με τον Κολοσσό να το εκμεταλλεύεται αυτό και να ψαλιδίζει τη διαφορά (67-52), στο τέλος της τρίτης περιόδου.



Οι Ροδίτες είχαν το μομέντουμ του ματς και στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου και με πρωταγωνιστή τον Κόφεϊ πλησίασαν στο -12 (74-62), στο 33’. Ο Σλαφτσάκης έδωσε προσωρινή «ανάσα» στον ΠΑΟΚ, αλλά τα τρίποντα του Γιανγκ έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (76-68), στο 35’. Με ένα σερί 4-0 οι γηπεδούχοι πήγαν στο +12 (80-68), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με δικό τους 8-0 (82-74), μέχρι το 37’. μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του αγώνα ο Κολοσσός πλησίασε μειώνοντας σε 86-82 με τρίποντο του Τζέιμς και βολές τους Κόφεϊ, όμως ο ΠΑΟΚ άντεξε και τελικά πήρε τη νίκη με 89-82.



Τα δεκάλεπτα: 29-16, 52-33, 67-52, 89-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x