Ελλάδα

Πέρασε με… μαέστρο Φαλ από την Πυλαία ο Ολυμπιακός!

Με τον Μουσταφά Φαλ να κάνει ιστορικό τριπλ-νταμπλ, αλλά και γενικά με πολυφωνία στην επίθεση, ο Ολυμπιακός νίκησε 77-63 τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία.

Με τον Μουσταφά Φαλ σε ρόλο διευθυντή… ορχήστρας ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πυλαία, επικρατώντας 77-63 του ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Στο 4-1 πήγαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ από την άλλη ο «δικέφαλος του βορρά» υποχώρησε στο 2-3.

Ο Γάλλος σέντερ τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά που έκανε τριπλ-νταμπλ μετά τον Σάσα Βολκόφ.

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Κώστα Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με 17π. και 16π. αντίστοιχα. Επίσης, την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα έκανε ο Ίγκνας Μπραζντέικις με 14 πόντους.

Από τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισε ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας με 20 πόντους. Ωστόσο, το χειρότερο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Τζαμάνι ΜακΝίς, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς
Με τους ΜακΝίς, Μαργαρίτη, Χάρισον, Μπελιάουσκας και Φρίντρικσον ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός με τους Φαλ, Πίτερς, Μπραζντέικις, Κάναν και Γουόκαπ. Με πολλά λάθη μπήκαν και οι δύο στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να ήταν κακός στο πρώτο τρίλεπτο (5-4). Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν άμυνες και με τον Πίτερς έκαναν σερί 6-0, για το +5 (5-10), ενώ οι Μπραζντέικις και Κάναν τους έστειλαν στο +8 (9-17), στο 8’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο οι Πειραιώτες έκαναν λάθη και με τον «δικέφαλο του βορρά» να εκμεταλλεύεται τα επιθετικά ριμπάουντ με τον Σχίζα, έκλεισε την πρώτη περίοδο με σερί 7-0 (16-17).

Με τρίποντο του Τσιακμά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο και διευρύνοντας το σερί του στο 10-0, πήρε το προβάδισμα (19-17). Ο Ολυμπιακός απάντησε με άμυνες και με τον Γουίλιαμς-Γκος στον αιφνιδιασμό για το δικό του 7-0 και το προσπέρασμα (19-24), στο 13’. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε από Χάρισον και Μπελιάουσκας, οι οποίοι τους έφεραν στο καλάθι (25-27), στο 15’. Ωστόσο, τα επόμενα λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες, καθώς έκαναν απανωτά κλεψίματα και βγάζοντας σερί αιφνιδιασμούς με Παπανικολάου, Λούντζη και Γουόκαπ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 3-10 και πήγαν στα αποδυτήρια με το +9 (28-37).

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 63-77

Το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ στην αρχή του δεύτερου μέρους, μπαίνοντας με σερί 6-0 (34-37), στο πρώτο δίλεπτο. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε από Γουόκαπ και Μπραζντέικις, οι οποίοι τον έστειλαν στο +8 (37-45), στο 15’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες πήραν ξανά τον πλήρη έλεγχο μέσα από την άμυνά τους και με μπροστάρηδες τους Μπραζντέικις, Γουίλιαμς-Γκος και Φαλ έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +12 (41-53).

Με φόρα από τους Φαλ και Γουίλιαμς-Γκος ο Ολυμπιακός πήγε στο +17 (41-58) στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Ακολούθως οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν αμυντικά και ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ από Γκίλμορ και Φρίντρικσον, αλλά παράλληλα διατηρούσαν τη διψήφια απόστασή τους (53-64). Έκτοτε, οι γηπεδούχοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 63-77.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-37, 41-53, 63-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς


Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x