Ελλάδα

Παπαλουκάς: «Το «τρικ» με το οποίο κερδίσαμε τους Αμερικανούς το 2006!»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε για το «τρικ» της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στις ΗΠΑ στην ιστορική νίκη της «γαλανόλευκης» στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σαϊτάμα το 2006.

Κάτι λιγότερο από 17 χρόνια έχουν περάσει από την ιστορική νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί την «dream team» των Ηνωμένων Πολιτειών (101-95) στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σαϊτάμα το 2006.

Μιλώντας στον Βασίλη Σκουντή, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, αναφέρθηκε στο «τρικ» της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, με το οποίο κατατρόπωσαν τις ΗΠΑ, χτυπώντας τους Αμερικανούς στο πικ εν ρολ!


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς:

«Άμα δεις το παιχνίδι, έχουμε παίξει 13 φορές πικ εν ρολ στην κορυφή. Ο τελευταίος παίκτης ανά δύο φάσεις αλλάζει. Εγώ πάσαρα στον αέρα, κάνοντας ότι θα πασάρω στον αέρα.

Την Τρίτη φορά δεν μπορείς να την πατήσεις… Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται, ανά δύο φάσεις αλλάζαμε τον παίκτη. Αργότερα, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ στήθηκε για να αντιμετωπίσει το πικ εν ρολ, το έχουν πει κιόλας.

Δεν το έχω πει ποτέ, αλλά αν δεις, αλλάζαμε πάντα τον παίκτη στην αδύνατη πλευρά. Στο μπάσκετ ο τελευταίος παίκτης είναι που πρέπει να καλύψει την ρακέτα. Αυτό ακριβώς μας δημιουργούσε τις φάσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλοι ήταν έτοιμοι, δεν είχαμε χάσει σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Αν δεις το πρώτο ημίχρονο και το πόσες φορές μας έχουν καρφώσει, λες δεν γίνεται να έχασαν αυτοί. Ήταν ένα ραντεβού με την ιστορία…»


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x