Ελλάδα

Παπαπέτρου: «Νιώθω καλύτερα, ελπίζω να παίξω με Βέλγιο»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στο ματς της Εθνικής με το Βέλγιο την Κυριακή.

Την αισιοδοξία πως θα αγωνιστεί όχι μόνο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στο ματς της Κυριακής με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

«Ελπίζω να είμαι έτοιμος την Κυριακή. Νιώθω καλύτερα, θα δοκιμάσω να κάνω κάποια πράγματα παραπάνω αύριο και ελπίζω να μπορέσω να παίξω με το Βέλγιο», ανέφερε ο διεθνής φόργουορντ στη Nova.

Όσο για τους αγώνες με Σερβία και Βέλγιο είπε: «Είναι δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια. Η Σερβία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, για μας είναι σημαντικό να παίξουμε καλά και να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Ακόμη κι αν έχουμε καλό προβάδισμα στα προκριματικά, αυτά τα ματς είναι επίσημα και μετράνε».

Για το κλίμα στην Εθνική ομάδα είπε: «Πρέπει να προσαρμόζεσαι, αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι αναγκαίο να γίνει, πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε. Όλοι έρχονται από τις ομάδες τους με διαφορετικό ρόλο. Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα και αυτό είναι το πιο χαρμόσυνο μέχρι στιγμής».

Σχετικά με την ατάκα του Πέσιτς πως είναι το καλύτερο ρόστερ της Ελλάδας όλων των εποχών, ανέφερε: «Προσπαθώ να μην επικεντρωθώ στο τι πιστεύει κάποιος, γιατί δεν έχει αντίκτυπο μέσα στο γήπεδο. Κάθε ομάδα πρέπει να παίξει. Θεωρώ πως έχουμε ταλέντο, καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να γίνουμε η ομάδα που θα πάρει μετάλλιο. Ξέρουμε ότι έχουμε αρκετά καλό υλικό, αλλά αυτό πρέπει να μας δώσει κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τόνισε: «Η παρουσία του Γιάννη είναι καταλυτική. Έχει ηγετική μορφή, σε άμυνα και επίθεση, τραβά αντιπάλους πάνω του, κλείνει χώρους με το μάκρος του και είναι κάτι ξεχωριστό. Αυτό από μόνο του ανυψώνει την ομάδα. Είναι όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ, που σε όποια ομάδα πάει την κάνει φαβορί. Γενικά όμως υπάρχει πολύ ταλέντο και εμπειρία από την Ευρωλίγκα σε παίκτες που είναι στην καλύτερη ηλικία. Θα χρειαστεί όμως μεγάλη προσπάθεια γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες».

Για τη σημασία της άμυνας είπε: «Όλοι προσπαθούμε να παίξουμε καλή άμυνα, στην επίθεση υπάρχει ταλέντο και ο Γιάννης. Αμυντικά όλοι πρέπει να δίνουμε πάνω από το 100%, γιατί έχουμε μέγεθος και μπορούμε να είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Η άμυνα είναι η βάση στην οποία πρέπει να στηριχτείς στα κρίσιμα ματς».

Τέλος, για τον Δημήτρη Ιτούδη επισήμανε: «Η εμπειρία και η γνώση του στο άθλημα είναι πολύ σημαντική, γιατί υπάρχει ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών. Πρέπει να βρεθεί χημεία. Έχει κάνει μια πολύ σπουδαία πορεία και μπορεί να δημιουργήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x