Ελλάδα

Κατέρρευσε η ΑΕΚ, πάτησε… γκάζι το Περιστέρι bwin και έκανε το 1-0!

Το Περιστέρι bwin έφτιαξε μεγάλες υπέρ του διαφορές στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ επέστρεψε από το -19 αλλά κατέρρευσε στην τέταρτη περίοδο και η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε τελικά τη νίκη με 87-73!

Καθάρισε την προβληματική ΑΕΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της φετινής Basket League το Περιστέρι bwin!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε μέχρι και με διαφορά 19 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ επέστρεψε και πέρασε μπροστά στην τρίτη περίοδο, αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν δεν πέτυχε ούτε ένα καλάθι εντός πεδιάς, με το Περιστέρι bwin να παίρνει τελικά άνετη νίκη με 87-73 και να κάνει το 1-0 στη σειρά!



Κορυφαίος για τους νικητές ο απίθανος Ντένμον (29π, οι 22 από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο), με τους Φρανσίσκο (15π.), Μπίλαν (11π.) και Μωραΐτη (11π.) να είναι επίσης διψήφιοι, ενώ για την ΑΕΚ «διασώθηκαν» Φλιώνης και Γουίλιαμς, οι οποίοι σκόραραν από 17 πόντους.



Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Λεμάρ να σκοράρει δύσκολο τρίποντο και τον Μίτσελ να κάνει το 5-0, πριν ο Φλιώνης βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους με 7-2. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο εντυπωσιακός Ντένμον, ο οποίος με συνεχόμενους δικούς του πόντους έβαλε μπροστά το Περιστέρι bwin για πρώτη φορά στο ματς (8-7), ενώ ο Κασελάκης με τρίποντο έκανε το 13-11. Ο Ντένμον ήταν «καυτός» στην πρώτη περίοδο και με τρίποντο έδωσε στους γηπεδούχους διψήφιο προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι (24-13), ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 18 προσωπικούς πόντους, ενώ η ΑΕΚ μείωσε σε 27-20, φτιάχνοντας σερί 7-0 στο τέλος του δεκαλέπτου.



Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ του Μπίλαν γιια το 30-20, πριν η ΑΕΚ μειώσει σε 32-25 με τρίποντο του Γουίλιαμς και εντυπωσιακό κάρφωμα του Μίτσελ. Το Περιστέρι bwin δημιούργησε σερί 11-0, παίρνοντας τη μέγιστη υπέρ του διαφορά στο ματς (43-25), ενώ μετά από εύστοχες βολές του Ντένμον, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +19 (47-28). Η Ένωση απάντησε και μείωσε σε 47-35 με πρωταγωνιστή τον Φλιώνη, ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 10 πόντων (51-41), χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Ντένμον, ο οποίος έφτασε τους 23 πόντους!



Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σαφέστατα βελτιωμένη στην τρίτη περίοδο και με συνεχόμενους πόντους του Οριόλα πλησίασε στο – 6 (51-45), πριν ο Φρανσίσκο σκοράρει για τρεις, για το 54-45. Τότε, ανέλαβε δράση ο Κένι Γουίλιαμς, ο οποίος με 12 προσωπικούς του πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής στο σερί 14-2 της ΑΕΚ, η οποία πέρασε μπροστά με 59-56! Χέρι-χέρι οι δύο ομαδες στο σκορ στη συνέχεια, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το Περιστέρι bwin να έχει το ελάχιστο προβάδισμα (64-63).



Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα είναι ντέρμπι στην «τελική του ευθεία», η ΑΕΚ κόλλησε στην επίθεση και οι παίκτες της δεν κατάφεραν αν σκοράρουν ούτε ένα (!) καλάθι εντός πεδιάς. Το Περιστέρι bwin εκμεταλλεύτηκε τις χτυπητές αδυναμίες των αντιπάλων της και τελικά έφτασε με άνεση στη νίκη (87-73), επικρατώντας με επί μέρους σκορ 23-10 στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο. Πλέον, η σειρά θα μεταφερθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, την Πέμπτη 27 Απριλίου.



Τα δεκάλεπτα: 27-20, 51-41, 64-63, 87-73

Τα στατιστικά του αγώνα

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x