Ελλάδα

Περιστέρι bwin αγριεμένο για τη νέα σεζόν, τιμώρησε τις αδυναμίες και την κόπωση της ΑΕΚ με 20άρα!

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό και γρήγορο μπάσκετ, το Περιστέρι bwin «χτύπησε» στις αδυναμίες και την κόπωση της ΑΕΚ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 80-61 στο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας».

Ένα Περιστέρι bwin να το... πιείς στο ποτήρι!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν «υπερηχητική» στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ για τη δεύτερη ημέρα του 4ου τουρνουά «Νίκος Φάσουρας», επικρατώντας με το εμφατικό 80-61, και ενώ στην τέταρτη περίοδο είχε φτάσει μέχρι και το +29!

Οι Περιστεριώτες «τιμώρησαν» τις αδυναμίες της και την κόπωση της «Ένωσης» από το χθεσινό παιχνίδι με την Κλουζ, με το σύνολο του Ζοάν Πλάθα να δείχνει καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι φυσικά να την αφήσουν οι δυνάμεις της.

Ένα αποτέλεσμα που πάντως μικρή σημασία έχει για τους δύο προπονητές, αφού βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και αμφότεροι έχουν στα χέρια τους ανανεωμένα ρόστερ, ψάχνοντας χημεία, ομοιογένεια και συνοχή.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χαντς με 14 πόντους, με τους Ράνγκλαντ (13π., 6ασ.), Ρένφρο (12π.), Πουλιανίτης (10π.) και Κασελάκης (10π.) να είναι οι τέσσερις ακόμη παίκτες του Περιστερίου με διψήφιο αριθμό πόντων. Όσον αφορά τους «κιτρινόμαυρους», Τίλμαν και ΜακΡέι είχαν από 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, με τον Μπεν ΜάκΛεμορ να κάνει μία ακόμη άσχημη εμφάνιση μετά το χθεσινό ματς (2π., 0/8 σουτ, 4ρ., 2ασ.), δείχνοντας πως ακόμα χρειάζεται χρόνο για να μπει στην ευρωπαϊκή νοοτροπία.

Το ματς:


Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε με τους Ράγκλαντ, Πουλιανίτη, Γουίλιαμς, Χουγκάζ και Ζούγρη, με την ΑΕΚ από την πλευρά της να επιλέγει τους Καράμπελα, Ραντλ, ΜακΡέι, Κουζέλογλου και Καμπεγκέλε στην αρχική της πεντάδα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε αρκετά δυνατά στο παρκέ και με 7 πόντους του Πουλιανίτη προηγήθηκε με 7-3 στο τρίλεπτο. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η «Ένωση» ανέβασε «στροφές» και χτυπώντας στη ρακέτα με 7 σερί πόντους του Καμπεγκέλε έφερε το ματς στα ίσα (10-10) στο 5’. Αμφότερες έβγαζαν ενέργεια και ένταση στην άμυνα με πίεση πάνω στην μπάλα, κάτι που οδήγησε το ματς σε πολλά κλεψίματα, αλλά και αρκετά λάθη. Τα διαδοχικά τρίποντα των Ξανθόπουλου και Κασελάκη έκαναν το 19-17, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 21-19.




Με τους Ρένφρο σε πρώτο πλάνο και Ράνγκλαντ από κοντά, το Περιστέρι bwin συνέχισε σε υψηλό τέμπο, βάζοντας πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ. Ενδεικτικό είναι πως οι γηπεδούχοι μέσω της εξαιρετικής τους άμυνας βρήκαν πολλούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο (16-2 στον αιφνιδιασμό στο 1ο μέρος), κάτι που είχε ως συνέπεια να ξεφύγουν στο σκορ. Με την ομάδα του Ζοάν Πλάθα να δυσκολεύεται να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, οι Περιστεριώτες βρήκαν την ευκαιρία στο τελευταίο πεντάλεπτο και με ένα σερί 14-4, πήγαν στα αποδυτήρια με +12 για το 41-28 του ημιχρόνου.



Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι bwin μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με δύο διαδοχικά τρίποντα των Ράνγκλαντ και Κασελάκη εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 για το 49-33 στο 23'! Η ΑΕΚ, πιστή στο πλάνο της να στοχεύει στη ρακέτα, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα με τον Τζάστιν Τίλμαν, ο οποίος με τέσσερα σερί καλάθια μείωσε σε 51-39 στο 25'. Αυτή ήταν και η μοναδική αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» στο δεκάλεπτο, οι οποίοι έβγαλαν σημάδια κόπωσης με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αρκετά λάθη, αλλά και κακές επιλογές στην επίθεση. Ενδεικτικό είναι πως η ΑΕΚ σκόραρε μόλις δύο πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο της περιόδου, και αυτούς από βολές του Ραντλ, με το Περιστέρι bwin να βρίσκει σκορ από πολλούς παίκτες, κλείνοντας την περίοδο στο +21 για το 62-41!



Παρά τη μεγάλη διαφορά, το σύνολο του κόουτς Σπανούλη όχι μόνο δεν έβγαλε το... πόδι από το γκάζι, αντιθέτως ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Με διαδοχικά τρίποντα του Χαντς, το Περιστέρι bwin ανέβασε τη διαφορά στο +29 (73-44), προτού επέλθει χαλάρωση στις τάξεις των γηπεδούχων και οι ΜακΡέι και Νετζήπογλου μειώσουν για το τελικό 80-61.


Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-28, 62-41, 80-61.

Δείτε εδώ το live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x