Ελλάδα

Από μηχανής… Λεσόρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό!

Με φόλοου του Λεσόρ 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Περιστερίου bwin (64-66) με τεράστια ανατροπή αφού επέστρεψε από το -19!

Από... μηχανής Λεσόρ, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό σε ένα τρομερό ματς στο «Ανδρέας Παπανδρέου»!

Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» ήταν κακοί και ασύνδετοι, βγάζοντας κούραση με λάθη και πολλά χαμένα σουτ, για περισσότερο από 24 λεπτά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβγαλε χαρακτήρα και ψυχή στο φινάλε και με απίθανη ανατροπή 19 πόντων, έφτασε στη νίκη επί του Περιστερίου bwin για το 2/2 στη φετινή Basket League με σκορ 66-64!

Κομβικός στο ροζ φύλλο αγώνα για το «τριφύλλι» ήταν ο Ματίας Λεσόρ, με τον Γάλλο να διαμορφώνει με φόλοου μετά το χαμένο σουτ του Γκραντ το τελικό αποτέλεσμα επτά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Καταλυτικός για το μεγάλο comeback των «πρασίνων» όμως ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που μαζί με τον Γκριγκόνις, κράτησαν την ομάδας τους στο τρίτο δεκάλεπτο... υπογράφοντας την αντεπίθεση!

Μάλιστα, ο Λιθουανός ήταν πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό με 20 πόντους, με τον Έλληνα φόργουορντ να προσθέτει άλλους 16 και τους Γκραντ και Λεσόρ να έχουν από 11 και 8, σε ένα βράδυ όπου τα «βαριά» χαρτιά της ομάδας, έμειναν στα... ρηχά (Ερνανγκόμεθ 4 πόντοι, Βιλντόσα 2).

Για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που έπεσε στο 0-2 ξεχώρισαν οι Ρένφρο και Κένι Γουίλιαμς με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

0

Το ματς:


Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε με τους Χαντς, Κασελάκη, Ντάγκουμπιτς, Ράνγκλαντ και Τόμπσον στην αρχική πεντάδα, με τον Παναθηναϊκό να επιλέγει τους Βιλντόσα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά νευρικό και από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, ενώ αποδείχθηκαν και πολύ άστοχες (5/19 και 4/13 τα σουτ πεδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο).



Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έβγαζε ενέργεια και πίεση στην άμυνα, πατώντας καλύτερα στο παρκέ. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-0 και 8-6, διάστημα στο οποίο μόνο ο Γκριγκόνις έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι για τους «πράσινους». Το τρίποντο του Μαντζούκα στο 8’ έκανε το σκορ 8-9, με το κάρφωμα του Λεσόρ λίγο αργότερα να κάνει το 10-11, προτού ο Κένι Γουίλιαμς με buzzer beater τρίποντο κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-11.



Ένα καλάθι το οποίο έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσω του γρήγορου τρανζίσιον έτρεξε ένα γρήγορο σερί 6-0 για το 19-11 στο 12’. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του συνέχισε να βρίσκει… σίδερο, κάνοντας παράλληλα και πολλά λάθη.



«Χτυπώντας» στη ρακέτα των «πράσινων», το Περιστέρι bwin ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, με τους Κασελάκη και Ρένφρο να κάνουν το +13 για το 31-18 στο 17’. Βιλντόσα και Ερνανγκόμεθ έδωσαν επιθετική «πνοή» στο σύνολο του Αταμάν για το 31-22, ωστόσο, με νέο buzzer beater τρίποντο από το ίδιο μάλιστα σημείο – αυτή τη φορά ήταν ο Χαντς – το Περιστέρι bwin πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με +12 για το 36-24.



Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μπήκε με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο. Χάρη στα τρία διαδοχικά τρίποντα των Ντάγκουμπιτς και Κασελάκη, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 για το 45-26 στο 23’, στη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο παιχνίδι!



Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε αρχικά δια… χειρός Καλαϊτζάκη και δευτερευόντως από τον Γκριγκόνις. Βελτιώνοντας σημαντικά την άμυνα και με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει 10 πόντους και τον Λιθουανό 5, οι «πράσινοι» με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στους 7 (53-46) στο 28’. Κακές επιλογές και άστοχα σουτ στο τελευταίο δίλεπτο, επέτρεψαν μόνο στον Χαντς να σκοράρει για το 55-46 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.



Με κεκτημένη ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, έχοντας «κλειδώσει» τα επιθετικά ατού του Περιστερίου bwin. Ενδεικτικό είναι πως οι «πράσινοι» κράτησαν τους αντιπάλους τους μόλις στους 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με μπροστάρηδες τους Γκριγκόνις και τον ανεβασμένο Γκραντ σε αυτό το κομμάτι του αγώνα, το «τριφύλλι» έτρεξε ένα επιμέρους σερί 10-2, μαζεύοντας τη διαφορά και ισοφαρίζοντας σε 64-64 στο 38'. Ράνγκλαντ και Γουίλιαμς αστόχησαν για το Περιστέρι, με τον Γκραντ να τους «μιμείται» στο τέλος, προτού έρθει ο Λεσόρ στα 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και με φόλλου κάνει το 66-64. Στην τελευταία επίθεση, το δύσκολο και μαρκαρισμένο τρίποντο του Ντάγκουμπιτς δεν βρήκε στόχο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια τεράστια νίκη με ανατροπή!



Τα δεκάλεπτα: 13-11, 36-24, 55-46, 64-66.

Δείτε εδώ το Live του αγώνα.

Δείτε εδώ την στατιστική του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x