Ελλάδα

Πετρούσεφ: «Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, μου έδωσε χρόνο και βρήκα τον ρόλο μου»

Χαρούμενος με όσα έχει βρει στον Ολυμπιακό δήλωσε στον Τύπο της Σερβίας ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό, όπως δηλώνει σε συνέντευξη του στην πατρίδα του.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω καλά. Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ ήμουν σε κακή φόρμα. Χρειάστηκα περίπου έναν μήνα για να επανέλθω και να προσαρμοστώ στην ομάδα και το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού, που είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη με πολλή κίνηση και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Μου πήρε χρόνο να βρω τη θέση μου σε μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους κάθε χρόνο, που πηγαίνει στο Final 4 και διεκδικεί τίτλους έχοντας παίκτες υψηλού επιπέδου. Τον τελευταίο μήνα βρήκα τον ρόλο μου και βοηθώ την ομάδα, ενώ τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις μου είναι καλά τελευταία», ανέφερε ο Σέρβος ψηλός.

«Όταν αποφάσισα να γυρίσω στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και με υποδέχτηκε πολύ ωραία. Ήξεραν την κατάστασή μου, έδειξαν κατανόηση και μου είπαν να πάρω το χρόνο μου για να επανέλθω σε φόρμα. Έκανα πολλή προπόνηση με τους γυμναστές και με βοήθησαν να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν μου έβαλε πίεση να επιστρέψω πιο γρήγορα. Όλα έγιναν με τον δικό του τρόπο και με οδήγησαν στο να βρω τη θέση μου και να παίζω όλο και καλύτερα», πρόσθεσε.

«Ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος και ξέρει να διαχειρίζεται παίκτες που έρχονται μέσα στη σεζόν. Έδειξε υπομονή, ο Ολυμπιακός όταν έφτασα δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και φαινόταν τι χρειαζόταν η ομάδα. Έτσι βρήκα τη θέση μου, περισσότερο στη θέση "4". Ο κόουτς χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες στο ροτέισον, ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλα ήρθαν από μόνα τους», συνέχισε.

Για τη συνύπαρξη με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και πόσο τον βοήθησε είπε: «Πολύ! Όταν έχεις έναν συμπατριώτη και συμπαίκτη σου όλα είναι πιο εύκολα. Και τα άλλα παιδιά με βοήθησαν, είναι εξαιρετικοί όλοι τους. Είναι θέμα κουλτούρας στον Ολυμπιακό, υπάρχει οικογενειακή ατμόσφαιρα και ο ένας βοηθά τον άλλον. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί και έξω από το γήπεδο, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Νίκολα με βοήθησε με τα πάντα, ώστε να μην έχω όλη την ώρα το μπάσκετ στο μυαλό μου».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τα ντέρμπι του Βελιγραδίου με αυτά των αιωνίων είπε: «Η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ καλή. Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα, κάτι που μπορεί να είναι και καλό για μένα. Μου αρέσει να παίζω σε τέτοια παιχνίδια, με τέτοια ένταση και συμμετοχή από τον κόσμο. Μου δίνει κίνητρο. Τώρα έχουμε το ντέρμπι στις 14 Μαρτίου στην έδρα μας».

Για το αν θα επέστρεφε στο ΝΒΑ είπε: «Ίσως υπάρχει ένας φόβος για τους παίκτες από την Ευρώπη. Είδαμε τον Βεζένκοφ και τον Μίσιτς να ξεκινούν από το μηδέν στο ΝΒΑ. Για μένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να παίζω, να έχω ρόλο, κατά προτίμηση σε μια ομάδα με μεγάλους στόχους, όπως ο Ολυμπιακός. Άρα τώρα είμαι καλά. Το ΝΒΑ δεν είναι μέτρο για την ποιότητα ενός παίκτη, αν βρίσκεται σε αυτό ή όχι. Δεν είσαι αυτόματα παίκτης υψηλού επιπέδου όταν παίζεις στο ΝΒΑ. Αν υπήρχε άλλη ευκαιρία να πάω ξανά στο ΝΒΑ, θα πήγαινε, αλλά έχοντας περάσει πρώτα χρόνο στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x