Ελλάδα

Πιτίνο: «Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής»

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της Εθνικής παρά την άσχημη κατάληξη και ξεκαθάρισε πως δεν συνεχίζει στον πάγκο της.

Περήφανος για την προσπάθεια, αν και στενοχωρημένος για τη χαμένη ευκαιρία, δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο μετά την ήττα της Εθνικής από την Τσεχία με 97-92 στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά. Ο 68χρονος προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Αναλυτικά μίλησε για:

-την ήττα από την Τσεχία: «Δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μας πλήγωσε πέρα από την πολύ καλή Τσεχία και το ότι είχαμε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Εκείνοι είναι μια έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Η Τσεχία ήταν πολύ καλύτερη, έπαιξε εξαιρετικά και με ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που είδαμε».

-το επιμύθιο της προσπάθειας της Εθνικής: «Θα πάμε πίσω και θα καταλάβουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό στυλ παιχνιδιού. Τα παιδιά εξελίχθηκαν, όπως ο Παπαγιάννης που έχασε τόσα κιλά και έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Πετύχαμε πολλά σε αυτή την πορεία, αλλά πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες. Τώρα έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο».

-το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Ελλάδας: «Δεν υπάρχει μέλλον για μένα στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Δεν θα συνεχίσω. Είναι κάτι που μου παίρνει πολύ χρόνο. Μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω ομάδα στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στη χώρα, αγαπώ την Ελλάδα και τους παίκτες που προπόνησα, αλλά ήταν μια κι έξω αυτή η θητεία για μένα».

-το πού κρίθηκε ο αγώνας: «Η Τσεχία κυριάρχησε στα ριμπάουντ και βρήκε ελεύθερα σουτ. Χάσαμε το ματς στην πρώτη περίοδο, όταν μας νίκησαν στο τρανζίσιον. Είχαν φοβερά ποσοστά στα σουτ, παρότι προέρχονταν από παράταση. Αυτό δείχνει πόσο έμπειρη ομάδα είναι. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, αλλά και απογοητευμένοι. Θέλω να είμαστε απογοητευμένοι, γιατί αυτό μας βοηθά να εξελιχθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x