Απογοητευμένος από πολλούς παίκτες του δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο παρά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αμερικανός τεχνικός είπε χαριτολογώντας πως έμοιαζαν να έχουν πιεί πολλή τσικουδιά, ενώ πρόσθεσε πως κάθε παίκτης του θα πρέπει να νιώθει και να αποδίδει σαν τον σούπερμαν όταν φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ΕΡΤ:
-Μείνατε αήττητοι. Τι κρατάτε και τι δεν σας άρεσε από το παιχνίδι;
«Μου άρεσε που επισκεφτήκαμε ένα όμορφο νησί, με ωραίους ανθρώπους. Δεν προσθέσαμε τίποτα από άποψη μπάσκετ. Έπαιξαν καλό μπάσκετ κι εμείς κάναμε ένα βήμα πίσω σήμερα. Επειδή οι παίκτες μας δεν έπαιξαν καλά αμυντικά, πίστεψαν πως είναι οι Γουόριορς και σούταραν όλα αυτά τα σουτ, αντί να μπουν στη ρακέτα. Επειδή προσπαθούν πολύ. Ως προπονητής, απογοητεύτηκα και ξέρετε, δεν υπήρξα πολύ απογοητευμένος από αυτούς φέτος. Απόψε ήταν απογοητευτικοί, ας αναγνωρίσουμε την άλλη ομάδα. Κάναμε ένα βήμα πίσω, αντί να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι όλες τις ικανότητες σου. Κι εκτός του Σκαϊγουόκερ (Λεκαβίτσιους) κανείς δεν έπαιξε όπως μπορεί. Οπότε, αν εμφανιστείς με το σήμα του Παναθηναϊκού στο στήθος, πρέπει να παλεύεις σαν Σούπερμαν. Δεν το έκαναν, γι’ αυτό και απογοητεύτηκα απόψε».
-Σας είδα αρκετά θυμωμένο, πετώντας το πινακάκι στον πάγκο. Πιστεύετε πως οι παίκτες έπαιξαν εγωιστικά απόψε;
«Όχι, σίγουρα όχι εγωιστές. Έψαχναν τους συμπαίκτες τους, εγωιστές είναι λάθος λέξη. Χωρίς ενθουσιασμό, πώς λέτε αυτό το άσπρο ποτό που πίνουν εδώ;».
-Τσικουδιά.
«Ναι, έδειχναν σαν να ήπιαμε γαλόνια απ’ αυτό».
-Αυτό που δοκιμάσατε σήμερα ή χθες;
«Ναι, το δοκίμασα. Είναι σαν την ιταλική γκράπα. Και παίξαμε σαν να ήπιαμε 100 γαλόνια απ’ αυτό απόψε».
-Πώς χειρίζεστε τις απουσίες δύο σημαντικών παικτών; Ειδικά ο Ντίνος με τα double double στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Λοτζέσκι που είναι γνήσιος σουτέρ;
«Δεν μας πείραξε. Επέστρεψε ο Ντεσόν Τόμας. Έχουμε τραυματισμούς όλη τη χρονιά. Χωρίς Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Τόμας τις προάλλες, τώρα ο Μήτογλου. Είμαστε συνηθισμένοι στους τραυματισμούς, αλλά πρέπει να βελτιωθούν άλλοι. Όπως ο Παπαγιάννης, πρέπει να βγει και να πει, ξέρετε, είμαι ο καλύτερος ψηλός, κυριαρχώ στο παιχνίδι, και δεν το έκανε. Με απογοήτευσε αυτό. Γκιστ και Τόμας έπαιξαν καλά, οι αναπληρωματικοί όχι, συνεπώς, γνωρίζουν πως είμαι αναστατωμένος. Θα συνέλθουμε αύριο».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






