Ελλάδα

Ηρωική νίκη της μισής ΑΕΚ στην Πάτρα και… φουλ για τετράδα!

Σπουδαία νίκη της μισής… ΑΕΚ στην Πάτρα με 89-85 και πλέον μπαίνει στην προνομιούχα τετράδα του πρωταθλήματος!

Συγκινητική ΑΕΚ στην έδρα του Προμηθέα, πέρασε με 89-85 και πλέον φιγουράρει στην τετράδα του πρωταθλήματος. Πολλές απουσίες για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, δεν είχε στην διάθεση του τους Φιλιππάκο, Παππά, Ανγκόλα... ενώ ο Λάνγκφορντ για πρώτη φορά έλαβε χρόνο συμμετοχής. Έτσι, η «Ένωση» ανέβηκε στο 11-10. Πρωταγωνιστής ήταν ο Κίνο Κολόμ των 25 πόντων.

Από την άλλη μεριά, ο Προμηθέας έπεσε στο 11-8 και έχασε έδαφος για την τετράδα του πρωταθλήματος, μολονότι έχει τρία λιγότερα παιχνίδια. Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου -ο οποίος αποβλήθηκε- ξεχώρισε ο Κόναρ Φράνκαμπο των 24 πόντων.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα, καθώς επιθετικά μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου μόνο… σίδερο έβρισκαν (3-7). Παρόλα αυτά, από εκείνο το σημείο και αργότερα η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και προεξάρχοντος του Γιάννη Κουζέλογλου πήρε σημαντική διαφορά, κλείνοντας την περίοδο με 15-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας βρήκε λύσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν και με επιθετική πολυφωνία κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του (33-33) και μέσω της άμυνας του βραχυκύκλωσε τους φιλοξενούμενους, περνώντας μπροστά με 40-37.

Στην επανέναρξη η ζυγαριά παρέμεινε ισοσταθμισμένη, αφού οι δύο ομάδες που παλεύουν για την τετράδα της Stoiximan Basket League. Οι γηπεδούχοι βρήκαν στο πρόσωπο του Κόναρ Φράνκαμπ τον άνθρωπο, ο οποίος θα τον βοηθούσε να κρατήσει το σκορ στα συνήθη επίπεδα, ενώ η ΑΕΚ απάντησε με τους Δημήτρη Φλιώνη και τον Ανδρέα Πετρόπουλο που με τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 62-62.

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την νίκη, αφού στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ήλεγχε τον ρυθμό και κατά συνέπεια ήταν μπροστά. Ο Κιθ Λανγκφορντ περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα 4 πόντων με δίποντο (79-75) και διαχειρίστηκαν ορθά την εξέλιξη, ώστε να πάρουν το ροζ φύλλο του αγώνα με 89-85.

Δεκάλεπτα: 15-22, 40-37, 62-62

Δείτε την στατιστική του αγώνα εδώ:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x