Ελλάδα

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε της Καρδίτσας ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε 76-66 της ουραγού Καρδίτσας, πανηγυρίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην Basket League και ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στη μαχητική Καρδίτσα, όμως ο Προμηθέας βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά επικράτησε 76-66, για τη 15η αγωνιστική της Basket League.

Με… μπροστάρηδες τους Κουλμπόκα (18π.), Σίμπσον (14π.) και Χογκ (13π.), οι Πατρινοί πήραν το προβάδισμα χάρη στο επί μέρους σκορ 31-16 με το οποίο επικράτησαν των αντιπάλων τους στην τρίτη περίοδο, διατηρώντας καθαρό μυαλό στο φινάλε και πανηγυρίζοντας την 9η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, έπιασαν το Περιστέρι bwin στην 3η θέση της βαθμολογίας και περιμένουν το αποτέλεσμα του βραδινού ΑΕΚ-Άρης.

Όσο για την Καρδίτσα, η οποία είχε για κορυφαίους τους Γκαλινά (17π.) και Αγραβάνη (12π.), δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και να πάρει την πρώτη φετινή της εκτός έδρας νίκη, παραμένοντας ουραγός με ρεκόρ 2-13.



Το ματς


Η Καρδίτσα ήταν εκείνη που πήρε το πρώτο προβάδισμα της αναμέτρησης με τον Αγραβάνη, ενώ ο Γουεστ με τρίποντο «έγραψε» το 2-5. Ο Αγραβάνης με τέσσερις ακόμα δικούς του πόντους έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 9-6, πριν ο Σίμπσον ισοφαρίσει σε 11-11 με τρίποντο και σουτ από μέση απόσταση. Ο Αμερικανός με ένα ακόμα δικό του τρίποντο έβαλε μπροστά τον Προμηθέα με 17-13, ενώ ο Τόμασον διαμόρφωσε το 20-14 της πρώτης περιόδου.



Με τρίποντα των Γκάμπροβτσεκ και Αθηναίου η Καρδίτσα ισοφάρισε σε 20-20 με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε σερί 11-1, παίρνοντας προβάδισμα 8 πόντων (21-29). Με όπλο τους την άμυνα, οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα να σκοράρει ούτε πόντο στα τρία τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, κλείνοντας τη δεύτερη περίοδο με υπέρ τους επί μέρους σκορ 21-7 και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 35-27!



Οι διαφορά έγινε διψήφια για πρώτη φορά στο ματς, με τον Γκαλινά να σκοράρει για το 27-37, με τους πατρινούς να αντιδρούν στη συνέχεια, μειώνοντας σε 35-37 με πρωταγωνιστή τον Κουλμπόκα. Αγραβάνης και Έβανς έδωσαν ξανά «ανάσα» στην Καρδίτσα (35-42), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό επιθετικά, φτάνοντας στην ισοφάριση (49-49) με τρίποντο του Γκίκα. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του «καυτού» Κουλμπόκα έφεραν το 54-49, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τον Προμηθέα να έχει πάρει το προβάδισμα, με 58-51.





Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα, παίρνοντας μάλιστα και διψήφια διαφορά στα μέσα του τέταρτου δεκάλεπτου με τον Κάουαν (66-56), και παρά το γεγονός πως η Καρδίτσα κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους 5 (70-65), οι Πατρινοί έδειξαν καθαρό μυαλό, ευστοχώντας στα κρίσιμα σουτ και παίρνοντας τελικά τη νίκη με 76-66.



Τα δεκάλεπτα: 20-14, 27-35, 58-51, 76-66

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x