Ελλάδα

Πρώτο βήμα για το νέο κλειστό της Νέας Σμύρνης

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου, 3.500 θέσεων.

Το πρώτο λιθαράκι μπήκε για να αποκτήσει σύντομα η Νέα Σμύρνη ένα υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, Βιοκλιματικό-Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης».

Το κλειστό θα έχει χωρητικότητα 3.500 θεατών και το κόστος κατασκευής του θα φτάσει στα 17.850.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα βρίσκεται στο χώρο του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, στο αθλητικό συγκρότημα του Δήμου, επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης.

Το κλειστό θα μπορεί να φιλοξενεί διάφορες αθλητικές δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, πάλη, γυμναστική, παραολυμπιακά αθλήματα κ.α.), καθώς και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Βάσει σχεδίου, θα αναπτυχθεί σε τρεις στάθμες άνω του εδάφους και τρεις στάθμες υπόγειες. Ο περιβάλλων χώρος σχεδιάστηκε με βιοκλιματικά κριτήρια με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών και πότε θα είναι το κλειστό έτοιμο προς χρήση, ωστόσο πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x