Ελλάδα

Ψηφίζεται η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από τις ΚΑΕ που δεν πήραν πιστοποιητικό

Η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού των ΚΑΕ από την ΕΕΑ, θα τιμωρείται πειθαρχικά με ποινή αφαίρεσης 3 έως 5 βαθμών.

Κατατέθηκε σήμερα Τρίτη (21/9) στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η τροπολογία (σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών) που αφορά, μεταξύ άλλων, στις ποινές των Καλαθοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών επί μη χορήγησης ή ανάκλησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Αναλύοντας την αναγκαιότητα της τροπολογίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε για τις προβλέψεις της:

«Αφουγκραστήκαμε τον προβληματισμό της οριζόντιας αφαίρεσης 5-10 βαθμών, ως ποινή που ισχύει σήμερα για όσες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες δεν λαμβάνουν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ρυθμίζουμε, ώστε η ποινή που θα εφαρμόζεται για τις Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες να είναι λιγότερο εξοντωτική και περισσότερο αναλογική με τον τρόπο βαθμολόγησής τους. Κι αυτό γιατί δεν είναι ίδιος ο τρόπος βαθμολόγησης των ΠΑΕ και των ΚΑΕ στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, ούτε ίδιο το σύνολο των αγώνων που δίνουν για το πρωτάθλημά τους μέσα στην αγωνιστική περίοδο.

Προβλέπουμε ώστε η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ να τιμωρείται πειθαρχικά με την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) έως πέντε (5) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης ή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Εάν η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της σχετικής αίτησης, οι ΚΑΕ θα τιμωρούνται κατ’ εξαίρεση με αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου πρωταθλήματος, εφόσον -κατά την κρίση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου- πληρούν όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού.

Προκειμένου να αποφευχθούν καταστρατηγήσεις, η διάταξη ισχύει για αιτήσεις χορήγησης πιστοποιητικού που έχουν υποβληθεί έως και 31/08/2021
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x