Ελλάδα

Σαρικόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Ήταν προτεραιότητά μου το εξωτερικό»

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που θα τον βρει στη Λευκορωσία και την Τσμόκι Μινσκ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Έτοιμος για την πρόκληση του εξωτερικού και της VTB League δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Μιλώντας στον Τόλη Κοτζιά και την εκπομπή «Face... ball» ο πρώην σέντερ του Πανιωνίου τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι είχε ως προτεραιότητα να μετακομίσει το εξωτερικό και πρόσθεσε ότι είναι ενθουσιασμός με την προοπτική να αγωνιστεί στη Λευκορωσία με τη φανέλα της Τσμόκι Μινσκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Τόλη Κοτζιά:

Για την επιλογή του να μεταγραφεί σε ομάδα της Λευκορωσίας: «Για μία αλλαγή. Δεν είναι κριτήριο οι καιρικές συνθήκες. Είναι για μένα μια πρόκληση να αγωνιστώ στην VTB League είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Έπρεπε να ψαχτώ πολύ νωρίτερα για το εξωτερικό. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Στην Ελλάδα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και δεν το κυνηγάς. Φέτος όμως το εξωτερικό ήταν η προτεραιότητά μου και είμαι ενθουσιασμένος».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Υπήρχε προοπτική για Γερμανία. Δεν προχώρησαν όμως οι περιπτώσεις, γιατί κιόλας η μία ομάδα είχε μόνο το πρωτάθλημα και όχι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχουν παιδιά που έχουν παίξει Ελλάδα και θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ πιο γρήγορα».

Για την προσαρμογή σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον: «Δείχνουν οι άνθρωποι ότι είναι σοβαροί και θα με βοηθήσουν να ενταχθώ. Στο εξωτερικό είναι πιο απλά τα πράγματα και σε βοηθούν να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ. Στην Ελλάδα πρέπει να ασχολείσαι ο ίδιος και μέχρι για το πότε θα πληρωθείς. Έχει βελτιωθεί το πράγμα, επειδή κιόλας έχουν προσγειωθεί τα οικονομικά».

Για το αν είχε πρόταση από την Ελλάδα: «Είχα πρόταση από Ελλάδα, αλλά δεν με ενθουσίασε. Είχα και στη μέση του πρωταθλήματος προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά δεν ήθελα να αφήσω τον Πανιώνιο στην κατάσταση που ήταν. Ήθελα να το ψάξω από το καλοκαίρι».

Για τον Πανιώνιο: «Με συνδέει κάτι διαφορετικό με τον Πανιώνιο. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά. Από την 3η θέση μέχρι το άγχος του υποβιβασμού. Είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και φανέλα. Αξίζει το σεβασμό και πρέπει να βρίσκεται ψηλά. Ο Πανιώνιος πρέπει να επιστρέψει στην ελίτ και να βρίσκεται ψηλά».

Για την επιλογή της Τσμόκι Μινσκ: «Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Η ιδιοσυγκρασία μου ίσως να ταιριάζει περισσότερο στο εξωτερικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και για καλό».

Για το αν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του: «Έχει τελειώσει το θέμα και κάποια διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το διαβατήριο και τη βίζα. Την άλλη εβδομάδα θα είμαι εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x