Ελλάδα

Σερέλης: «Περιμένουμε όλη η ομάδα να είναι έτοιμη από αύριο στην προπόνηση»

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Περιστερίου bwin.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε το μυαλό στη Μακάμπι και ζορίστηκε από το Περιστέρι bwin, όμως τελικά πήρε τη νίκη (93-88) και το πλεονέκτημα έδρας χάρη στον τρομερό Μήτογλου.

Μετά την αναμέτρηση, ο Χρήστος Σερέλης, που καθοδήγησε την ομάδα λόγω του ότι ο Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στην πατρίδα του έτσι ώστε να πάει στην κηδεία του πατέρα του, τόνισε πως από αύριο περιμένει όλοι οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι, ενώ μίλησε για τη σειρά με τη Μακάμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταρχάς να εκφράσουμε και πάλι όλοι στην ομάδα τα συλλυπητήρια στον κόουτς Αταμάν και στην οικογένειά του. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι που έχει κάνει μία τεράστια πρόκριση για το ελληνικό μπάσκετ κι εύχομαι την άλλη βδομάδα τα καλύτερα στο Final Four. Μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό και λίγο πριν τα πλέι οφ περιμέναμε ότι θα έχουμε σήμερα δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι το Περιστέρι είναι πολύ δυναμικό στην άμυνά του. Έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν πολύ καλά καταστάσεις iso κι αθλητικούς ψηλούς. Περιμέναμε δύσκολο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί στην επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε 12 πολύ φθηνά λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στο Περιστέρι να σκοράρει 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο από λάθη δικά μας.

Είναι ένα νούμερο ανεπίτρεπτο για μία ομάδα σαν τη δική μας και δεν μπορεί να υπάρχει σε επίπεδο ομάδας Α1 για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και αμυντικά και επιθετικά, δεν κάναμε πάρα πολλά λάθη, αλλά προφανώς το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, φαινόταν ότι θα είναι ένα κλειστό ματς, το οποίο θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Νομίζω το κομβικό κομμάτι είναι αυτό που παίζει ο Μήτογλου στο "5" και ο Παπαπέτρου στο "4" κι εκεί παίρνουμε διαφορά και στο τέλος το ματς. Αν και επανήλθε το Περιστέρι, δείχνοντας και πάλι την ποιότητά του και μας ισοφάρισε. Με βάση το γεγονός πως αυτό τον καιρό έχουμε αρκετά μικρά προβλήματα, ευτυχώς κανένα μεγάλο, και περιμένουμε από αύριο την ομάδα να είναι έτοιμη και όλοι στις προπονήσεις, το μυαλό μας στρέφεται στα πλέι οφ και τα παιχνίδια με τη Μακάμπι. Η ομάδα θέλει πάρα πολύ αυτή την πρόκριση, έχει δουλέψει πάρα πολύ όλο τον χρόνο. Μοχθήσαμε πολύ για να έρθουμε σε αυτή τη θέση και θα δώσουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο Final Four».


Για το πόσο δύσκολο είναι να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες ενόψει πλέι οφ σε ένα ματς με το Περιστέρι κι αν υπάρχει πίεση ενόψει Μακάμπι: «Προφανώς με βάση τα λάθη που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Και ενδεχομένως να παίζει και ρόλο το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, όπου κάναμε μία μεγάλη νίκη και ηρεμήσαμε πολύ αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας. Δεν θα πω ότι υπάρχει πίεση.

Ο κόουτς από το καλοκαίρι που ήρθε έθεσε έναν στόχο νομίζω αρκετά νωρίς σε σχέση με τους υπόλοιπους μέσα στην ομάδα και δουλεύαμε πάρα πολύ μέσα στη σεζόν για να αποκτήσουμε αυτό το πλεονέκτημα έδρας και προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε την πίεση, όπως την εννοεί κάποιος, παίζοντας σε αυτό το γήπεδο με αυτή την ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε, να είμαστε σκληροί και δυνατοί στην άμυνά μας και το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την έδρα μας για ακόμα 3 παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε παιχνίδια ένα προς ένα και ξεχωριστά και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τρίτης ώστε να κάνουμε το 1-0 και να πάρουμε κεφάλι στη σειρά».


Για το αν τον προβληματίζουν τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου ενόψει Μακάμπι: «Δεν με προβληματίζει. Είμαι σίγουρος ότι στα παιχνίδια με τη Μακάμπι η ομάδα θα είναι πανέτοιμη και δεν θα δώσει τέτοια δικαιώματα. Γιατί αν δώσει θα είναι καταστροφικό. Αυτό που θέλουμε είναι να λυθούν τα όσα μικροπροβλήματα έχουμε γιατί η καταπόνηση σε μία τέτοια σειρά θα είναι μεγάλη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x