Ελλάδα

Σπανούλης: «Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει ο στόχος της πρόκρισης στο Παγκόσμιο»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής για τα παράθυρα του Μουντομπάσκετ.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Προσηλωμένος στον στόχο της πρόκρισης στο Μουντομπάσκετ είναι ο Βασίλης Σπανούλης και όλοι στην Εθνική ομάδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του στην έναρξη των προπονήσεων ενόψει των δύο αγώνων για τα παράθυρα που θα καθορίσουν και τα εισιτήρια επεσήμανε ότι δεν είναι θέμα πίεσης, αλλά υπάρχει ένας και μόνος στόχος από όλους το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Σπανούλη…

«Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει ένας στόχος που έχουμε βάλει, να περάσουμε στο Παγκόσμιο. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή όλοι ξέρουμε τη διαδικασία, θα υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές. Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο προηγούμενο παράθυρο, μην γελιόμαστε. Βέβαια το κάναμε πολύ μεγαλύτερο από δύο κακές εμφανίσεις. Το καταλαβαίνουμε, κανείς δεν θέλει να χάνει. Έγινε και πρέπει να οργανωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι.
Όλα είναι καλά, τα παιδιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Έχουμε μια εβδομάδα και κάτι παραπάνω να προετοιμαστούμε. Έχουμε στοχεύσει στο παιχνίδι με την Ουκρανία, προετοιμαζόμαστε γι αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο.
Έχω καταλάβει ότι σε κάθε παράθυρο οι ομάδες είναι διαφορετικές. Έχουμε 2 εβδομάδες να προετοιμαστούμε, έχουμε και 2 φιλικά που μας βοηθάνε πολύ. Έχουμε και την ποιότητα και τον εγωισμό να βγάλουμε μια καλύτερη εικόνα.
Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η Ουκρανία. Υπάρχει μόνο το πώς εμείς θα παρουσιαστούμε στην καλύτερη κατάσταση σωματικά και πνευματικά. Τα παιδιά δουλεύουν. Όλοι πήγαν διακοπές, όλοι ξεκουράστηκαν. Μετά από διακοπές θες μια εβδομάδα, 10 μέρες να βρεις τα πατήματά σου, οπότε έχουμε επικεντρώσει σε κάποια θέματα που θα μας βοηθήσουν.
Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εγωισμός και το ότι δεν μας άρεσε πώς παίξαμε στο τελευταίο παράθυρο. Μην επικεντρωνόμαστε μόνο στο κακό. Η ομάδα αυτή κέρδισε μετάλλιο πριν ένα χρόνο. Καλώς ή κακώς περιμένουμε 1-2 κακές εμφανίσεις για να φορτώσουμε τεράστια πίεση και καλά κάνουν πολλοί, αλλά εμένα δεν με αγγίζει αυτό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση των καταστάσεων, να αναλαμβάνεις ευθύνες, να βλέπεις τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι.
Πάντα ένας προπονητής θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ή όλους τους παίκτες. Επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι εδώ και αυτοί καταβάλουν τεράστια προσπάθεια.
Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά που πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ, να μείνουν ταπεινά. Αυτός που βελτιώνεται, αυτός θα παίξει μπάσκετ. Αν μπορούσαμε να πάμε στην 4άδα και να πάρουμε μετάλλιο θα ήταν το κάτι παραπάνω. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι το μετάλλιο, το σημαντικό είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν ταλέντα, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να φτάσουν στην Εθνική και αυτό είναι το πιο χαρμόσυνο μήνυμα. Η ουσία είναι να βγάλουμε παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x