Ελλάδα

Στο νήμα ο Ίκαρος

Ο Ίκαρος πήρε τη νίκη στο νοκ-άουτ παιχνίδι με τα Τρίκαλα (78-74) για την 1η αγωνιστική της Β’ φάση του Κυπέλλου μπάσκετ.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ίκαρος. Η ομάδα της Χαλκίδας επικράτησε στο κλειστό της Κανήθου με 78-74 των Τρικάλων για την πρώτη αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου. Αντίπαλος του στη συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι το επόμενο Σάββατο (28/9) ο Ηλυσιακός.

Όσο για το αγωνιστικό; Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη παρουσία περίπου 1000 φιλάθλων βρισκόταν πίσω μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ικάρου φόρτσαραν και με πρωταγωνιστή τον Στρναντ ανέτρεψαν τα δεδομένα φτάνοντας στο τελικό 78-74.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Ικάρου, Γιώργος Καλαφατάκης, σχολίασε:

«Ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Η ομάδα δεν έχει μεγάλη εμπειρία και οι ξένοι είναι ρούκις, πράγμα που πήγαμε να πληρώσουμε. Τελικά σοβαρευτήκαμε, βελτιώσαμε την άμυνα και συνολικά την απόδοση μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο ο οποίος μας βοήθησε πολύ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με στόχο να να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-36, 54-58, 78-74

Ίκαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στρναντ 16(2), Γκόβενς 8(1), Παπανικολόπουλος, Άσκα 10, Μανωλόπουλος 5, Σπανός 2, Οκόγιε 7, Μπορόβνιακ 7, Σάτον 23, Βουγιούκας, Μπέμπης, Περσίδης.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 20, Περούνιτσιτς 3(1) , Γιαννακίδης 3(1), Πέτροβιτς 2, Κόμματος 5(1), Δεληγιάννης 13, Γκρέιντζερ 13, Μουτακαμπίρ 15(2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x