Ελλάδα

«Σωστά δομημένος ο Παναθηναϊκός, ακόμη καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Εξαιρετικές επιλογές έχει κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός για τη στελέχωση του ρόστερ του, ενώ ο Ολυμπιακός αναμένεται ακόμη καλύτερος φέτος, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν ένας παίκτης που έλειπε πολύ από τον Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βελτιώνει ολοένα και περισσότερο τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης, ο πολύπειρος γκαρντ μίλησε για την… ηρεμία που βρήκε δύο χρόνια στην Ισπανία, ενώ αποκάλυψε πως είπε «όχι» σε προτάσεις ομάδων της Α1 το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο Φάρος Κερατσινίου κάλυπτε απόλυτα τις φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος στην εκπομπή «Solobasket» και τον Τόλη Κοτζιά:

Για την εντύπωση που έχει προκαλέσει ο Φάρος Κερατσινίου: «Είναι λίγο αναμενόμενο, λόγω των αποτελεσμάτων που έχει φέρει η ομάδα. Ειδικά στο Κύπελλο. Αποκλείσαμε τρεις ομάδες από την Α1 και αυτό έκανε αρκετό ντόρο. Για εμάς στόχος είναι το πρωτάθλημα και αυτό είναι στο πίσω μέρος μυαλού μας. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα, έχουν μεγάλη εμπειρία από την Α1. Αλλά, υπάρχουν 6-7 άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα με έμπειρα παιδιά, που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Όποιοι κάνουν σωστή διαχείριση και θα είναι σοβαροί μέχρι το τέλος, τότε θα πάνε για την άνοδο».

Για την πεντάδα: «Είναι αρκετά σημαντικό το βήμα που έκανε η διοργανώτρια αρχή και υπάρχουν playoffs και play out, γιατί αυτό δίνει ενδιαφέρον στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Για εμάς ο στόχος είναι η πρώτη θέση και δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία των playoffs».

Για το Φάρος-Κηφισιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου: «Η Κηφισιά είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει κάνει νέα αρχή με τον ίδιο προπονητή, αλλά έχει πολλά νέα παιδιά και ταλαντούχα, ενώ έχει και κάποιους Αμερικανούς από κολέγια που έχουν τρομερή όρεξη να αγωνιστούν. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί οι ομάδες πλέον είναι υποψιασμένες με εμάς. Θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Κύπελλο: «Δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις δύο ομάδες, ούτε οι ίδιοι οι προπονητές, το πώς θα παρουσιαστούν. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινά από την άμυνα που είναι η φιλοσοφία του Σφαιρόπουλου και πιστεύω πως φέτος θα είναι μία πιο σκληρή ομάδα. Δεν έχω εικόνα του Παναθηναϊκού, εκτός από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, αλλά έχει δείξει καλή εικόνα, ανταγωνιστική και με ενέργεια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία. Είναι λίγο ιδιαίτερες οι συνθήκες να παίξεις κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά, πιστεύω ότι Θα δούμε πολλή τακτική. Θα είναι και τα αποκαλυπτήρια του Τζόρτζεβιτς και θα δούμε τι έχει ετοιμάσει για το ματς».

Για τους μικρούς Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη: «Γενικά τα παιδιά της γενιάς του Βόλου (σ.σ. Εθνική Εφήβων του 2015) με εντυπωσίασε με την ωριμότητά της. Φυσικά και έπαιξε ρόλο το προπονητικό επιτελείο, αλλά πρέπει να έχεις και εσύ την ποιότητα για να εφαρμόσεις ό,τι σου πει ο κόουτς. Όλα τα παιδιά έβαλαν κάτω το “εγώ” τους και έτσι ήρθε αυτή η επιτυχία. Το βετεράνος είναι λίγο παρεξηγημένος όρος στην Ελλάδα. Στην Ισπανία έβλεπα παίκτες μεγάλης ηλικίας, όπως ο Πάνκο, που όχι μόνο να αγωνίζονται καλά, αλλά να παίρνουν και βραβεία MVP. Όταν περνάς τη γραμμή και φοράς το σορτσάκι, είτε είσαι 15, είτε 35, είσαι παίκτης. Εγώ ήμουν ευλογημένος γιατί στην εποχή μου οι κοινοτικοί παίκτες μας έδιναν κίνητρο να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Με τον ερχομό των Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και Σάκοτα εξελίχθηκαν και οι προπονητές».

Για την παρουσία του στην Ισπανία: «Με έκανε να δω καλύτερα το μπάσκετ και γενικά τον αθλητισμό. Μου έδιωξε αυτό το με “κάθε κόστος να κερδίσεις το παιχνίδι”. Μετά από δύο χρόνια στην Ισπανία, μπαίνω μέσα για να χαρώ το παιχνίδι. Αν το δούμε έτσι, χωρίς να χάσουμε το ανταγωνιστικό πνεύμα βέβαια, νομίζω ότι μπορεί να μας βελτιώσει και ως ανθρώπους».

Για τους πολλούς έμπειρους παίκτες που αγωνίζονται στην Α2: «Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι έπαιξε σοβαρό ρόλο. Αλλά, όταν πχ ο Φάρος πάει να διαπραγματευτεί με τον Μιχάλη Κακιούζη δεν τον πείθει μόνο με το οικονομικό. Πρέπει να υπάρχει και φιλοδοξία στην ομάδα. Εγώ είχα πρόταση από ομάδα της Α1, αλλά είμαι σε ένα σημείο που θέλω να υπάρχει φιλοδοξία. Στην αρχή του καλοκαιριού, ο στόχος μου ήταν να μείνω στην Δράμα και έτσι είχα απορρίψει άλλες ομάδες της Α1. Στη συνέχεια πήγα στον Φάρο γιατί με κάλυψε και οικονομικά, αλλά και στη φιλοδοξία μου».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Ραντούλιτσα: «Του έλειπε ένας τέτοιος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Μπατίστα δεν είχε το επίπεδο για να ανταπεξέλθει στο TOP 16. Φέτος, είναι σωστά δομημένος ο Παναθηναϊκός. Με Καλάθη, Διαμαντίδη, έναν εξαιρετικό σουτέρ τον Πάβλοβιτς, ο Φελντέιν και ο Φώτσης. Ο Κούζμιτς μπορεί να παίξει άμυνα. Έχει τα νέα παιδιά, Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο ο Γιάνκοβιτς, αλλά και στη συνέχεια θα επιστρέψει και ο Παππάς. Βλέποντας και την εθνική Σερβίας θα παίζει πιο απελευθερωμένα ο Παναθηναϊκός φέτος».

Για τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα στο επιθετικό κομμάτι θα περιστρέφεται γύρω από τον Σπανούλη, καθώς είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ, αλλά μετά και την απώλεια του Σλούκα ειδικά. Ο Χάκετ δεν είναι τόσο δημιουργικός, αλλά θα δώσει το κάτι παραπάνω στην άμυνα. Ταιριάζει πολύ στον Ολυμπιακό όπως και ο Στρόμπερι, που είναι καλός και αμυντικογενής παίκτης. Μαζί με τον Χάντερ, ο Γιανγκ είναι ένας αθλητικός ψηλός που θα καλύψει καλά το κενό του Ντάνστον, σε άμυνα και επίθεση. Νομίζω ότι ο Παπαπέτρου θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα, απλά να σταματήσει την κακοδαιμονία των τραυματισμών γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό και στη Εθνική ομάδα. Επειδή έχω συνεργαστεί με τον Σφαιρόπουλο, οι νέοι θα βελτιωθούν και θα γίνουν καλύτεροι, όπως και ο Ολυμπιακός».

Για το δίλημμα Διαμαντίδης ή Σπανούλης: «Νομίζω ότι ο Βασίλης μαζί με τον Ναβάρο μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Αυτό που έχει είναι η πνευματική του ικανότητα. Μπορεί να είναι κακός στην αρχή, αλλά μετά μπορεί να γίνει ασταμάτητος. Για τους νέους ο Βασίλης είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x