Ελλάδα

Όταν ο Εμπίντ είχε κοντέψει να κόψει το μπάσκετ από κάρφωμα του Ταρίκ Μπλακ!

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει δηλώσει πως όταν κάρφωσε πάνω του ο Ταρίκ Μπλακ λίγο έλειψε να παρατήσει το μπάσκετ.

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Ταρίκ Μπλακ, έχει μια ξεχωριστή σχέση με τον Τζοέλ Εμπίντ. Όταν τη σεζόν 2013/14 ο πρώτος ολοκλήρωνε την παρουσία του στο κολέγιο με το Kansas, ο Καμερουνέζος σέντερ και πλέον σούπερ σταρ του ΝΒΑ ήταν ρούκι στο NCAA.

Ο Αφρικανός άσος είχε περιγράψει την πρώτη… τραυματική εμπειρία του από τον μετέπειτα καλό φίλο. «Στην πρώτη μου μέρα που παίζαμε διπλό στο Kansas, ο Ταρίκ Μπλακ κάρφωσε τόσο δυνατά πάνω μου που παραλίγο να σταματήσω το μπάσκετ. Έψαχνα εισιτήρια για να γυρίσω σπίτι μου. Ο τύπος ήταν στο τέταρτο έτος, ένας ολόκληρος άνδρας. Δεν ήξερα πόσο δυνατά παίζει. Πήρα ένα επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε τόσο δυνατά, που όλα τα έβλεπα σε slow motion», είχε δηλώσει ο Εμπίντ.

Ο Μπλακ, που αποφοίτησε και μετά έπαιξε για τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ παρότι δεν έγινε ντραφτ, πάντα πίστευε στον Εμπίντ. «Ο Τζόζο (σ.σ. έτσι τον αποκαλεί) είναι σαν μικρός αδερφός μου. Πηγαίναμε κάθε μέρα στην προπόνηση και τα καλοκαίρια δουλεύαμε μαζί. Από νωρίς κατάλαβα πως είναι ξεχωριστός και πάντα πίστευα πως θα κάτσει μόνο μια σεζόν στο κολέγιο και θα γίνει αμέσως ντραφτ. Όταν έκανα αυτό το κάρφωμα, μετά το είπα πως πρέπει να προετοιμάσει το μυαλό του γι’ αυτό που έρχεται γιατί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Του είχα πει ότι πρέπει να γίνει ο καλύτερος σέντερ της γενιάς του. Είναι ένα καταπληκτικό ταλέντο και είμαι περήφανος για την εξέλιξή του», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο 30χρονος σέντερ.

Οι δυο τους μοιράστηκαν τη θέση «5» στους Jayhawks το 2013/14, με τον Εμπίντ να επιλέγεται στο «3» του ντραφτ από τους Σίξερς, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. «Κάναμε τα πάντα μαζί, ήταν συνεχώς δίπλα μου και μου έδινε συμβουλές ως μεγαλύτερος», είχε πει ο νεαρός Εμπίντ για τη συνεργασία και τη σχέση του με τον Μπλακ.

Πλέον μετά από οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ μετρά ήδη πέντε παρουσίες σε All Star Game, φέτος (2021/22) ήταν ο πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ και τις δύο τελευταίες σεζόν είναι στην τριάδα για το βραβείο του MVP.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x