Ελλάδα

Η μεγαλύτερη μέρα της ιστορίας του Ολυμπιακού

Σαν σήμερα πριν από έξι ακριβώς χρόνια ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του. Το sport-fm.gr θυμάται...

Στον αθλητισμό υπάρχουν οι μαγικές στιγμές και οι τίτλοι. Σπανίως συνδυάζονται, ωστόσο, με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας ένα τόσο εκρηκτικό μείγμα συναισθημάτων. Σαν κι αυτό που σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια πρόσφερε ο Ολυμπιακός στους φιλάθλους του, αλλά και τους απανταχού υγιώς σκεπτόμενους φίλους του αθλητισμού.

inner

Γιατί για νίκες σαν κι αυτή που πέτυχε στις 13 Μαΐου του 2012 στο «Σινάν Ερντέμ» απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας λέγεται Θρύλος και η συγκεκριμένη ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του. Λίγοι περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» του αισθητά μειωμένου μπάτζετ και της επένδυσης σε νέα παιδιά και άσημους ξένους να φτάσουν έστω και στα προημιτελικά, ενώ ακόμη λιγότεροι περίμεναν να τους δουν στο Final Four. Φτάνοντας στην Πόλη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά διέψευσαν τους πάντες και τα πάντα σκαρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις κι ανατροπές όλων των εποχών με έναν τρόπο που μοιάζει βγαλμένος από σενάριο. Ίσως και από κινηματογραφικό σενάριο.

inner

Η νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν μόνο η αρχή. Πολλοί βιάστηκαν να προβλέψουν στον τελικό περίπατο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δύο μέρες πριν είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Και για 28 λεπτά δικαιώνονταν, αφού η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρέθηκε να προηγείται με 19 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Όμως ο τελικός δεν είχε τελειώσει και οι Πειραιώτες με μία επική ανατροπή, με μπροστάρηδες τους «μικρούς» Παπανικολάου, Σλούκα και Μάντζαρη, η οποία ολοκληρώθηκε από το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη μετά την ασίστ του MVP Βασίλη Σπανούλη, επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης 15 χρόνια μετά τη Ρώμη.



Δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚA Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2

inner

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x