Ελλάδα

Τους παρουσίασε ο ΠΑΟΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση των τεσσάρων νέων Αμερικανών του ΠΑΟΚ. Ο μάνατζερ του «Δικέφαλου του Βορρά» ανέλυσε ξεχωριστά τους Τζέικ Όντουμ, Τζούλιαν Βον, Κέβιν Λάνγκφορντ και Μαρκ Κάρτερ.

Νέα ομάδα, νέα πρόσωπα, ίδιοι όμως στόχοι για τον ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν.

Σήμερα στο PAOK Sports Arena, έγινε η επίσημη παρουσίαση των τεσσάρων καινούριων Αμερικανών του «Δικεφάλου του Βορρά», από τον Τέλη Ζουρνατσίδη.

Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του συλλόγου αναφέρθηκε ξεχωριστά για τους νεοαποκτηθέντες Τζέικ Όντουμ, Τζούλιαν Βον, Κέβιν Λάνγκφορντ και Μαρκ Κάρτερ, τονίζοντας τα δυνατά τους σημεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζουρνατσίδη για τους παίκτες:

Για τον Jake Odum: «Όταν τον περασμένο Απρίλιο ο Νίκος Σταυρόπουλος επέστρεψε από το τουρνουά που παρακολούθησε στο Portsmouth, στο πρώτο λεπτό της κουβέντας μας ακούστηκε το όνομα του Jake. Από εκεί και μετά, ψάξαμε με τους προπονητές να δούμε τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί και τι μπορεί να μας προσφέρει. Κάναμε μεγάλη υπομονή για να δούμε αν θα βρει ομάδα στο NBA και όλο αυτό το διάστημα καιροφυλαχτούσαμε. Ήταν εξαιρετικός στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τoIndiana State, είχε μεγάλη επιθυμία να έρθει στον ΠΑΟΚ και έτσι τα πράγματα έγιναν εύκολα, Χρειάζεται βέβαια λίγο χρόνο, πρέπει να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Όταν συμβεί αυτό, θα μας δώσει πάρα πολλά».

Για τον Julian Vaughn: «Πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα του ΚΑΟΔ. Μετά την αποχώρηση του Τσαϊρέλη, θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα έναν παίκτη με μεγάλες αμυντικές ικανότητες, με έκρηξη και ενθουσιασμό στο παιχνίδι του, με κυριαρχία στα καλάθια και αν αυτό συνδυαζόταν με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν για εμάς ότι το καλύτερο. Όλα αυτά τα στοιχεία, πιστεύω ότι τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Julian. Βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Έχει τρομερή ενέργεια και πιστεύω πως αυτή την ενέργεια θα διοχετεύσει και στην ομάδα».

Για τον Kevin Langford: «Για να εκτιμήσεις πραγματικά αυτά που κάνει ο Kevin μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ξέρεις πολύ μπάσκετ. Γιατί υπάρχουν πράγματα που κάνει ένας παίκτης και φαίνονται και γιατί υπάρχουν πράγματα που ένας παίκτης κάνει αθόρυβα στο γήπεδο αλλά δίνουν πάρα πολλά σε μία ομάδα. Τέτοιος παίκτης είναι ο Kevin, κάνει πολλή αθόρυβη δουλειά. Συμμετέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και μπορεί να αποτελέσει ογκόλιθο στην άμυνα κοντά στο καλάθι και να απειλήσει στην επίθεση και από κοντά και από μακριά. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, τον πρώτο στην Ελλάδα και το δεύτερο με συμμετοχή και στο Eurocup, ήταν πράγματα που μας ενδιάφεραν και ήταν το διαβατήριό του για την ομάδα. Η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ έγινε με πολύ καλή διάθεση και από τους δύο πλευρές».

Για τον Marc Carter: «Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε δίπλα στον αρχηγό μας, τον Κώστα Χαραλαμπίδη, έναν σπουδαίο παίκτη για να αποτελέσουν ένα επιθετικό φόβητρο για τους αντιπάλους. Έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν πολύ καλοί παίκτες στη περιφέρεια. Ο Marc έχει το ταλέντο του Rawle Marshall, τα κότσια του Donnie McGrath και τον χαρακτήρα του Κώστα Χαραλαμπίδη. Αυτή η ταυτότητά του, και η αγωνιστική και η ανθρώπινη, ήταν το στοιχείο που είπαμε φέτος "Marc Carter με οποιοδήποτε κόστος". Βέβαια, πάντα μέσα στις δικές μας δυνατότητες"».

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του είπε: «Θέλω να ευχηθώ και στα τέσσερα παιδιά καλή επιτυχία. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε. Να προσθέσω κλείνοντας πως η παρουσίαση τεσσάρων Αμερικανών φέτος, δεν αποτελεί διαφοροποίηση αυτών που σκεφτόμαστε και κάνουμε εδώ και καιρό. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι κάτι το "ζωντανό" και εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x