Ελλάδα

Τρινκιέρι: «Μπορούσε και ο πεντάχρονος γιος μου»

Την ανάγκη βελτίωσης στην άμυνα τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας σημειώνοντας πως και ο πεντάχρονος γιος του θα μπορούσε να διδάξει επίθεση σε αυτό το ρόστερ.

Ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία της Εθνικής, όχι όμως και από την αμυντική εμφανίστηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά το 87-85 της Ελλάδας επί της Κροατίας στο ντεμπούτο του.

«Πιστεύω ότι παίξαμε καλά επιθετικά, πασάραμε και μοιράσαμε την μπάλα σωστά, πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε στην άμυνα. Είναι αυτό που θα κοιτάξουμε περισσότερο από εδώ και πέρα, γιατί στην επίθεση και ο πεντάχρονος γιος μου θα μπορούσε να κοουτσάρει αυτή την ομάδα. Κάποιες στιγμές χαλαρώσαμε, δεν είχαμε σωστές θέσεις και αποστάσεις, αλλά και επικοινωνία. Το βασικότερο είναι να βρισκόμαστε στην κατάλληλη θέση. Έχουμε δύο πράγματα να κάνουμε. Οι προπονητές θα εστιάσουν στους παίκτες που θα αγωνιστούν και το επιτελείο στους παίκτες που είναι τραυματίες. Να επιστρέψουν και πάλι δυνατοί», ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.

Για του τραυματισμούς, με τελευταίο θύμα τον Καϊμακόγλου που υπέστη κάταγμα στη μύτη, είπε: «Βιώνουμε μία αντίθεση με τους τραυματισμούς. Το κακό είναι ότι παίζουμε, έχοντας τρεις παίκτες εκτός: Τον Σπανούλη, τον Μπουρούση και τώρα τον Καϊμακόγλου. Το καλό είναι πρώτον ότι συμβαίνει τώρα που είναι ακόμη νωρίς και έχουμε χρόνο και δεύτερον, ότι είναι πάντα καλό να έχεις ένα δυνατό πρώτο τεστ σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Ήταν ένα τεστ για εμάς να παίξουμε χωρίς αυτούς τους τρεις παίκτες. Όσο για τη νίκη, δεν είναι σημαντική για τους παίκτες, για το δικό τους επίπεδο, γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι ένας αγώνας προετοιμασίας. Το σημαντικό είναι να δούμε πως στεκόμαστε στο γήπεδο».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στον Αντώνη Φώτση, τον οποίο βλέπει μεταμορφωμένο σε σχέση με τη μέτρια διετία του στο Μιλάνο. «Δεν λέω ποτέ ονόματα, δεν μου αρέσει, αλλά θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε έναν παίκτη: μετά από δύο χρόνια ο Αντώνης ήταν ο Αντώνης... Και είμαι χαρούμενος γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας, γιατί είναι χαρούμενος και φαίνεται. Νιώθει καλά και χαίρομαι γι αυτόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x