Ελλάδα

Τζόνσον: «Η άμυνα το κλειδί της επιτυχίας»

Τα μυστικά της επιτυχίας, που οδήγησαν το Ελληνικό στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιράστηκε με το sport-fm.gr η Λικέντρα Τζόνσον.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την εξαιρετική προσωπική της εμφάνιση μίλησε στο www.sport-fm.gr η σέντερ του Ελληνικού, Λικέντρα Τζόνσον.

Η Αμερικανίδα που πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση και αναδείχθηκε η κορυφαία του τρίτου τελικού απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις δηλώσεις της στάθηκε αφενός στη συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και αφετέρου στην άμυνα την οποία χαρακτήρισε «κλειδί» της σημερινής νίκης.

Ερωτηθείσα για το γεγονός πως αγωνίστηκε ούσα τραυματισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, η Αμερικανίδα που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως θεώρησε καθήκον και υποχρέωση της να επιστρέψει στο παρκέ παρά τους πόνους που ένιωθε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Λικέντρα Τζόνσον:

Για τον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζαμε από την αρχή των τελικών ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα και αυτό φάνηκε και στα τρία μεταξύ μας παιχνίδια, που ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Έχει αρκετά καλά γκαρντ, ενώ και η Μονίκ (σ.σ. Όλιβερς) δίνει τα πάντα για την ομάδα της σε κάθε ματς».

Σχετικά με το τι ήταν αυτό που έκρινε τον τρίτο τελικό: «Θεωρώ ότι κλειδί της σημερινής νίκης ήταν ότι δείξαμε συγκέντρωση εκεί που χρειάστηκε. Η άμυνα για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν το όπλο μας και πιστεύω πως χάρη σε αυτό καταφέραμε και πήραμε τη νίκη και κερδίσαμε το πρωτάθλημα».

Σχετικά με τον τραυματισμό της: «Το να παίζεις τραυματίας απαιτεί να κρατάς τη συγκέντρωση σου αποκλειστικά στο στόχο και αυτό έκανα στην τέταρτη περίοδο που έπαιξα με χτυπημένο γόνατο. Βγήκα έξω για λίγο, αλλά κατάλαβα ότι η ομάδα μου με χρειαζόταν και για αυτό επέστρεψα στο παιχνίδι όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα χωρίς να το σκεφτώ».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x