Ελλάδα

Τζόουνς: «Δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε»

Στην έλλειψη προσπάθειας στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου απέδωσε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στον τρίτο ημιτελικό της Α1 μπάσκετ ο Λάκι Τζόουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ του «Δικεφάλου» τόνισε πως δεν έπαιξαν καλή άμυνα πάνω στους σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού και στάθηκε στις επινοήσεις του Καλάθη. Θεωρεί πως πρέπει να προσπαθούν πάντα μέχρι το τέλος ότι και να συμβαίνει στο κάθε ματς και τόνισε πως περίμενε κάτι καλύτερο στη συγκεκριμένη σειρά., ενώ έχουν κίνητρο για να πάρουν την τρίτη θέση κόντρα στον Προμηθέα, που τους έχει νικήσει δύο φορές φέτος στην κανονική περίοδο.

Αναλυτικά: Για το αν η ομάδα κουράστηκε μετά το 33’ όταν και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε: «Δε νομίζω ότι ήταν κούραση. Ήταν μια έλλειψη προσπάθειας. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πρέπει και οι πέντε παίκτες να είναι στην ίδια… σελίδα στην άμυνα. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε τέτοιους παίκτες να κάνουν αυτό που θέλουν.

Ο Καλάθης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, πιθανότατα ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Με κάποια δικά του σουτ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αν δεν τα έβαζε ίσως νικούσαμε, αλλά αυτοί οι παίκτες είναι επιπέδου Ευρωλίγκα. Για να μπορέσεις να τους νικήσεις, πρέπει να είσαι εκεί για 40’, όχι μόνο για 33'».

Για αυτά που μπορεί να κρατήσει ως... μάθημα από αυτήν τη σειρά: «Πρέπει να παίζεις με αυτοπεποίθηση ως το τέλος. Ό,τι κι αν σφυρίζουν οι διαιτητές, όπως και να πηγαίνει το παιχνίδι. Όσο συνεχίζεις να παίζεις, πιστεύεις στον εαυτό σου και μπορείς να ανταγωνιστείς μια τέτοια ομάδα κάθε φορά που την αντιμετωπίζεις».

Για το αν η ομάδα έδειξε αυτά που ήθελε εναντίον του Παναθηναϊκού: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Ήθελα πολύ να βγω στο γήπεδο και να δώσω τη μάχη μου, να κερδίσω τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Είναι μια ομάδα Ευρωλίγκας και πρέπει να παίζουμε καλά για 40’. Παίξαμε καλά στα πρώτα 33’ μόνο».

Για το κίνητρο του ΠΑΟΚ στους "μικρούς" τελικούς: «Έπαιξα για αυτήν την ομάδα πέρυσι, μας νίκησαν δύο φορές φέτος. Είμαι πολύ εκνευρισμένος για αυτό κι έχω ένα έξτρα κίνητρο, εγώ προσωπικά, να βγω να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ, όπως κάνω πάντα.

Ελπίζω να έχουμε όλοι την ίδια νοοτροπία. Θέλουμε να τερματίσουμε τρίτοι, ειδικά αυτήν τη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, γιατί έχουν μια πολύ καλή ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x